Vă prezentăm trei trucuri care vă vor ajuta să vă daţi seama dacă friptura voastră este făcută sau nu. Orice gospodină trebuie să le ştie.
Folosiți un termometru pentru carne
Când un termometru pentru carne este folosit pentru a verifica dacă aceasta este făcută, trebuie să îl introducem în cea mai groasă parte a cărnii. Dacă aveți de gând să gătiți carne cu os, trebuie să ne asigurăm că termometrul nu atinge osul.
Simțiți carnea
Un alt mod de a ști dacă friptura ta este gătită este să folosești „testul degetelor". Există câteva moduri de a face acest lucru, dar una dintre cele mai recomandate este să ciupeşti pielea cu degetul mare. Dacă este prea moale, carnea este crudă.
Culoarea cărnii
Această metodă se aplică în special puiului. Dacă atingeți sau înțepiți un piept de pui, iar sucul este limpede, atunci cel mai probabil carnea s-a făcut. Dacă sucul este roşu sau roz, puiul trebuie să mai fie gătit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu