Așa pregătești ciorbă țărănească de spanac. E delicioasă, mai ales servită cu pâine prăjită

Rețete
Rețete

Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat la Antena 1 cum se pregătește ciorba țărănească de spanac.

Ingrediente

500 gr spanac

1 legătură de ceapă verde

1 salată verde  

1 legătură de leuștean

350-400 gr piept de porc afumat

400 gr roșii conservate

zeamă de lămâie

2-3 linguri de ulei

2-3 ouă

sare

piper

Mod de preparare

Ceapa se toacă mărunt, pieptul de porc se taie în cuburi și se trag împreună la tigaie, în uleiul încins. Spanacul se opărește în apă cu sare și puțin bicarbonat, apoi se scurge bine, se toacă și se adaugă peste ingredientele din tigaie.

Mai departe, se adaugă și salata verde, doar nervurile groase, apoi roșiile și se completează cu apă fierbinte.

Se lasă ciorba țărănească de spanac să fiarbă pentru câteva minute, timp în care se adaugă sare și piper.

Înainte de stingerea focului, se adaugă leușteanul tocat și ouăle bătute și diluate cu puțină zeamă fierbinte.

La final, potrivit a1.ro, se acrește cu zeamă de lămâie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel