Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat la Antena 1 cum se pregătește ciorba țărănească de spanac.
500 gr spanac
1 legătură de ceapă verde
1 salată verde
1 legătură de leuștean
350-400 gr piept de porc afumat
400 gr roșii conservate
zeamă de lămâie
2-3 linguri de ulei
2-3 ouă
sare
piper
Ceapa se toacă mărunt, pieptul de porc se taie în cuburi și se trag împreună la tigaie, în uleiul încins. Spanacul se opărește în apă cu sare și puțin bicarbonat, apoi se scurge bine, se toacă și se adaugă peste ingredientele din tigaie.
Mai departe, se adaugă și salata verde, doar nervurile groase, apoi roșiile și se completează cu apă fierbinte.
Se lasă ciorba țărănească de spanac să fiarbă pentru câteva minute, timp în care se adaugă sare și piper.
Înainte de stingerea focului, se adaugă leușteanul tocat și ouăle bătute și diluate cu puțină zeamă fierbinte.
La final, potrivit a1.ro, se acrește cu zeamă de lămâie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu