Piureul de cartofi te poate scoate din impas, atunci când nu știi ce garnitură sa mai pregătești. Însă trebuie să știi câteva trucuri, pentru ca rețeta să iasă ca la carte.
Publicitate
Dacă vrei un piure de cartofi cu adevărat cremos, trebuie să folosești cartofi albi, nu noi sau roșii. Pentru a obține un piure de cartofi cremos sunt necesare aproximativ 15 minute de fiert la foc mare, cu un praf generos de sare.
Cartofii trebuie să fie de dimensiuni apropiate. Dacă bucățile de cartofi au dimensiuni diferite, se vor fierbe în timpi diferiți și riști să te alegi cu un piure cu cocoloașe.
Laptele pe care îl adaugi la final, când pasezi piureul, trebuie să fie neapărat călduț, iar untul, moale. Altfel, temperatura cartofilor scade, iar untul, dacă este de la frigider, l-ai “alerga” prin cratiță pentru a îl strivi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu