Asasinarea lui Ioan Crișan ar fi costat-o pe fiica sa 100.000 de euro, fix suma care îi fusese furată afaceristului înainte de moarte. Bomba, creată de un frizer

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Presupusele motive ale Laurei Crișan, fiica lui Ioan Crişan, omul de afaceri ucis în atentatul cu bombă de la Arad din mai 2021, de eliminare ale tatălui său au fost analizate, alături de cercul de suspecți, de criminalistul Dan Antonescu.

Laura Crișan, fiica lui Ioan Crişan, omul de afaceri ucis în atentatul cu bombă de la Arad din mai 2021 a fost adusă, miercuri seară, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceasta împreună cu alți doi complici au fost reținuți pentru omor calificat. Instanța urmează să stabilească ce se va întâmpla cu suspecții, dacă vor fi sau nu arestați preventiv pentru următoarele 30 de zile. 

În cele 6 ore de audieri de la Parchet, niciunul nu a recunoscut că ar avea vreo implicare în uciderea antreprenorului. Potrivit procurorilor, Laura Crișan ar fi plătit 100.000 de euro către 3 indivizi care ar fi montat dispozitivul exploziv pe mașina victimei. Timp de 3 ani și jumătate au fost audiate câteva sute de persoane, au fost făcute zeci de percheziții, iar polițiștii au căutat o pistă pentru a desluși acest caz.

Unul dintre complici, mai exact un frizer foarte priceput în electronică, este singurul care a decis să colaboreze cu polițiștii. El a fost creatorul detonatorului cu comandă de la distanță. Ieri a dat o declarație la Arad, iar acum este cercetat în libertate.

Ceilalți doi complici, un presupus fost iubit al Laurei Crișan și un amic de-al acestuia, au fost cei care s-au ocupat de filaj.

Harta complicilor și acțiunea de eliminare a lui Ioan Crișan

Sursa Foto: Antena 3 CNN

Totul a început când Laura Crișan s-ar fi văitat la presupusul ei iubit de atunci pe un lucru pe care abia îl aflase. Mai exact, aceasta descoperise că tatăl ei urma să lase firmele familiei fostului ei soț, un om politic. Aflând toate acestea au început mai multe scandaluri în familie. Mai apoi, fostul iubit al Laurei Crișan s-ar fi oferit să o ajute să îl omoare pe afacerist apelând la un amic de-al său, cel despre care avea cunoștință că avea preocupări de natură infracțională. Cel din urmă îl cunoștea, la rândul său, pe acel frizer, cu pregătire de electronist, care ar fi făcut partea tehnică a operațiunii.

Sursele Antena 3 CNN susțin că fiica afaceristului ar fi plătit 100.000 de euro pentru acțiunea de ucidere acestuia. Totodată, la începutul anchetei s-a vorbit despre un furt nedeclarat, păgubitul fiind Ioan Crișan, în care i-a dispărut suma de 100.000 de euro. Se ia în calcul ipoteza ca banii furați să fi fost folosiți chiar de fiică pentru uciderea tatălui său. E posibil ca Ioan Crișan să nu fi raportat lipsa acestor bani pentru că nu avea cum să justifice proveniența lor sau chiar din motive alte motive mai personale.

"Dacă principalul suspect era propria fiică, atunci era normal să renunțe la această reclamație. Chiar dacă existau niște diferențe între ei, tot părintele ei rămâne"

“Dacă principalul suspect era propria fiică, atunci era normal să renunțe la această reclamație. Chiar dacă existau niște diferențe între ei, tot părintele ei rămâne. Avem de-a face cu un aspect care trebuie punctat. Spuneam că din punct de vedere criminalistic acest caz a fost extrem de dificil pentru că probele au fost distruse în explozia respectivă. Iată că știința, aici mă refer la genetică și criminalistică, și-au dat mâna cu tenacitatea polițiștilor și au reușit să facă un dosar cu probe extrem de solide, pentru că a acuza un avocat de o astfel de faptă (Laura Crișan este profesie avocat n.r.), avocat care știe clar legislația, înseamnă că ai probele indubitabile și că ceea ce faci acum este rodul muncii tale de 3 ani de zile”, a spus criminalistul Dan Antonescu.

După ce au fost făcute mai multe cercetări, după ce s-au verificat toate ipotezele, chiar și cele mai complicate în care Ioan Crișan ar fi fost implicat în trafic de droguri sau de țigări, s-a ajuns la concluzia că singura care ar fi avut interes la acel moment ca antreprenorul să moară a fost fiica lui. Laura Crișan este și cea care a moștenit două afaceri, după moartea tatălui. Autoritățile vor să afle dacă există alte persoane care au făcut rost de materialele din care a fost făcută bomba. În urma unei reconstituiri au ajuns la electronist în septembrie, atunci când au fost făcute percheziții la el acasă. Polițiștii au găsit materiale din care el obișnuia să facă diverse dispozitive, nu neapărat explozive, pentru că el a spus anchetatorilor că a fost prima dată când a lucrat la așa ceva.

“Este foarte greu de abordat varianta aceasta cu mai multe persoane implicate, pentru că acel om care a colaborat cu anchetatorii ar fi spus. Având în vedere faptul că Poliția și Parchetul și-au permis să dea acest comunicat, să facă publice urmărirea penală și motivul pentru care sunt urmăriți și deținuți cei 3, să prezinte acest curaj, înseamnă că probele sunt mai mult decât concludente. Acea tăcere a avocatei (Laura Crișan) este firească, știe că orice declară poate fi folosit împotriva ei. Ea probabil așteaptă să vadă probele, iar în funcție de asta să acționeze”, a mai declarat criminalistul Dan Antonescu, într-o intervenție la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel