Academia de Studii Economie București a semnat Contractul de realizare a proiectului „Consolidarea, reabilitarea și modernizarea clădirii Mihai Eminescu, a anunțat instituția într-un comunicat.
La data de 12 noiembrie, a.c., a fost semnat, la sediul Academiei de Studii Economice din București, Contractul de realizare a proiectului „Consolidarea, reabilitarea și modernizarea clădirii Mihai Eminescu din cadrul Academiei de Studii Economice din București, B-dul Dacia nr.41, Sector 1, București”. Proiectul a fost depus de ASE încă din anul 2011 și a fost aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 445/2020 din 4 iunie 2020.
La semnarea contractului au participat ministrul Attila CSEKE, Ministeru Lucrărilor Publice și Administrației - finanțatorul proiectului, dna Manuela Irina Pătrășcoiu, Președinte Consiliul de Administrație - Compania Națională de Investiții (CNI), Daniel PIȚURLEA, Președinte & CEO Compania CONCELEX - executantul proiectului, prof. univ. dr. Nicolae ISTUDOR, Rector, Academia de Studii Economice din București – beneficiarul investiției.
Obiectivul este inclus în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Compania Națională de Investiții, instituție sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.
Valoarea investiției este de 132,55 milioane lei, iar durata estimată a execuției este de 24 de luni.
În urma reabilitării integrale, clădirea Mihai Eminescu, construită în urmă cu peste 50 de ani, va deveni un spațiu de învățământ universitar performant, la standardele cele mai înalte de siguranță și funcționalitate, cu amfiteatre, laboratoare și spații conexe dotate cu mobilier și tehnică de calcul ultramoderne, care vor conferi o calitate superioară procesului didactic.
Prin obiectivele sale de investiții, proiectul va contribui la creşterea duratei de viață a clădirii și
punerea acesteia în siguranță din punct de vedere seismic, conform cu cerințele normativului P100-3/2008, creşterea performanţei energetice a clădirii, scăderea costurilor cu energia termică prin reabilitarea termică a imobilului. Situată ultracentral, în zona Pieței Romane, clădirea are 7 săli de curs, 11 săli de seminar și 48 de laboratoare și o suprafață de 14019 mp.
Principalii beneficiari ai realizării acestui obiectiv, care va fi finalizat în perioada în care Academia de Studii Economice din București va împlini 110 ani de existență, vor fi zeci de generații de studenți și cadre didactice ale celei mai bune universități economice și de administrație publică din Europa de Sud-Est.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News