ASE și-a extins campusul universitar din Piața Romană într-o clădire ultramodernă, gazdă pentru generațiile actuale și viitoare

Marți, 1 octombrie a.c., Academia de Studii Economice din București a inaugurat noul său imobil, aflat la adresa Piața Romană nr. 7.

Spații ultramoderne pentru generațiile actuale și viitoare

"A devenit deja o tradiție ca ASE să marcheze deschiderea unui nou an universitar cu o realizare notabilă în direcția extinderii campusului său din zona centrală a capitalei. Conducerea universității își respectă angajamentul asumat prin Programul managerial, acela de a construi spații noi, ultramoderne, de a asigura, astfel, condiții cât mai performante de studiu pentru generațiile actuale și viitoare de studenți, cadre didactice și absolvenți", se arată în comunicatul de presă remis.

Noua clădire, gazdă pentru școlile doctorale

"Alcătuit din două corpuri, imobilul are o suprafață construită de 650 mp, o suprafață desfășurată de 6503,50 mp, regimul de înălțime al Corpului nou este de 3 Subsol+Parter+7 Etaje, iar zona Corpului vechi are Demisol+Parter+3 Etaje.

Valoarea lucrărilor executate și recepționate, conform Procesului verbal nr.12595/12.09.2024, este de 53.772.571,21 lei cu TVA, din care 3.390.177,01 lei firma PALEX, 50.382.394,20 lei firma PETCU CONSTRUCT.

Noua clădire găzduiește sediul Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat, sediile Școlilor doctorale, săli de conferință, laboratoare de cercetare, decanate și secretariate de facultăți, spații pentru activități științifice și comunicare academică, precum și cu alte destinații specifice activității universitare", se mai arată în comunicatul de presă.

2. -imagine fara descriere- (ase_pta-romana-7_22056600.jpg)

Clădirea, binecuvântată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul

"Prin încredințarea Preafericirii Sale Patriarhul Daniel, slujba de binecuvântare din deschiderea festivității a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal, care a transmis și un mesaj de binecuvântare adresat de Preafericirea Sa Patriarhul Daniel conducerii universității și tuturor membrilor comunității universitare cu ocazia noului an universitar și a inaugurării noii clădiri. Au luat cuvântul prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE, prof. univ. dr. Pavel Năstase, rector al ASE în perioada 2012-2016, și Victor Ungureanu Petcu, reprezentantul firmei PETCU CONSTRUCT".

4. -imagine fara descriere- (inaugurare-1-oct_82558500.jpg)

"Festivitatea s-a încheiat cu vizitarea de către participanți a clădirii în care de mâine vor începe cursurile și activitățile academice", potrivit aceluiași comunicat de presă.

3. -imagine fara descriere- (1-oct_inaugurare-cladire_78589800.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel