Încheierea unei asigurări pentru locuinţe, autoturisme sau o asigurare de viaţă este o decizie care, în cazul producerii unor evenimente nedorite, îşi dovedeşte pe deplin utilitatea.
Încheierea unei asigurări pentru locuinţă, fie ea obligatorie (PAD), fie facultativă, înseamnă diferenţa de la a avea ceva, la a nu mai avea nimic. Acestea sunt, de altfel, şi cuvintele care-i conving pe clienţi să-şi încheie o asigurare pentru bunurile pe care le deţin, fie că e vorba de locuinţe, fie de autoturisme. Despre acest subiect a vorbit Liviu Harbuz, în cadrul emisiunii "Jungla urbană", la DC News, cu Daniela Ioniţă, agent de asigurări.
"Poate că lumea se gândeşte că e foarte scumpă o asigurare, dar o asigurare obligatory costă doar 20 de euro. […] Asigurarea obligatorie are în componenţă trei riscuri: cutremur, alunecare de teren şi inundaţie din calamităţi. Doar cutremurul nu ne-a lovit recent, însă alunecările de teren şi inundaţiile snt foarte frecvente.
Suma asigurată e doar de 20.000 de euro, dar dacă gospodăria ta valorează mai mult, atunci ai posibilitatea să închei o asigurare facultativă care te asigură pentru toate celelalte riscuri şi, pentru cele enunţate anterior, la sume mai mari. […] O poliţă completă poate costa între 70 şi 100 de euro.
Deci, cu 100 de euro pe an am rezolvat problema. Acum depinde cât înseamnă 100 de euro pentru o persoană. […] Stai de vorbă cu o persoană şi constaţi că i se pare scump 100 de euro. Şi atunci îi propui sumele minime, astfel încât să existe un echilibru între ceea ce-i oferi şi partea financiară. Iar, de fiecare dată, fraza care îl convinge pe om este: una e să ai ceva, cât de mic şi alta e să nu mai ai nimic", a declarat Daniela Ioniţă.
Urmăreşte aici declaraţiile făcute de Daniela Ioniţă:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News