EXCLUSIV  Asigurarea de sănătate e viitorul, abonamentul ne ține captivi. Ce spune Florin Andronescu (SANADOR)

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

În cadrul „Conferinţei Quo Vadis 2022! Ediţia 4“, Florin Andronescu a evidențiat importanța pe care o au asigurările medicale în fața abonamentelor.

Invitat la „Conferinţa Quo Vadis 2022! Ediţia 4“, Florin Andronescu, director Dezvoltare SANADOR, a vorbit despre importanța asigurărilor medicale. De asemenea, acesta s-a arătat încântat de ideea ministrului Alexandru Rafila de a implementa un roadmap pentru dezvoltarea sistemului de sănătate:

„Despre asigurare medicală versus abonament e libertatea de a alege locul și furnizorul față de captivitate. Avem situații foarte multe pe pacienți care, fiind abonați la alte companii, vin și cumpără servicii medicale la noi. Asigurarea privată e soluția găsită în toate țările, nu numai cele dezvoltate, ci este universal valabilă (...).

Abonamentele au plecat în Polonia, într-o perioadă în care evident că era mare nevoie de surse alternative pentru serviciile medicale. Polonia, astăzi, după 30 de ani de experimente de abonamente, începe să renunțe la ele, convertindu-le firmele de asigurări (...). Deci, cu siguranță că lucrurile vor evolua în aceeași direcție și în România. Tocmai de asta e nevoie să ne așezăm cu toții la masă și să discutăm, pentru că nimeni nu are de gând să distorsioneze piața, așa cum ea funcționează la ora actuală, cel puțin din perspectiva privată. Se poate construi, într-un termen relativ scurt, o structură care să satisfacă toate părțile implicate“, a spus Florin Andronescu.

Youtube video image

Implementarea unui roadmap

„Într-adevăr, ceea ce a spus domnul ministru (n.r. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății), să ne gândim la acest roadmap. Da, haideți să ne gândim cu toții, însă, nu separat. haideți să se creeze un grup de lucru între cele trei entități angrenate în sistemul medical și anume public, privat și asiguratori și să putem să construim un model viabil, inspirându-ne, evident, din ceea ce există în alte țări. Nu trebuie să naștem nimic nou. Asta cred că ar rezolva lucrurile în cel mai scurt termen posibil.“, a precizat Florin Andronescu, director dezvoltare SANADOR.

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Materie care ar trebui studiată în școală. Ministrul Rafila: Trebuie să comunicăm oportunitățile asigurărilor private de sănătate

Anterior, în cadrul aceleiași dezbateri, Alexandru Rafila a spus că „din păcate, în România s-a dezvoltat exclusiv piața abonamentelor de sănătate, mai puțin asigurările private de securitate, tocmai datorită impreciziei în a stabili care dintre serviciile medicale ar putea să fie subiectul acestui tip de asigurări și aici cred că Ministerul Sănătății, împreună cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), cu reprezentanți ai companiilor de asigurări și cu reprezentanții Ministerului de Finanțe ar trebui să stabilească un roadmap (n.r. drum de parcurs). Eu asta mi-aș dori, să facem un drum de parcurs, într-o perioadă de timp definită, încât să putem să aducem și bani noi în sănătate (...)“ (citește continuarea AICI).

Piața asigurărilor de sănătate și de viață. Adrian Marin (UNSAR): România se află la un nivel modest

Adrian Marin, președintele UNSAR și CEO generali România, a fost invitat la „Conferinţa Quo Vadis 2022, Ediţia 4“, unde a vorbit despre asigurările de sănătate din România:

„Rolul asigurărilor de sănătate s-a văzut foarte mult în pandemie. Doar în perioada martie 2020 - august 2021, companiile de asigurări au plătit, în baza polițelor de sănătate și viață, indemnizații de peste 9,37 milioane de euro aferente acestor riscuri Covid-19. Dacă ne uităm și la piața asigurărilor de viață, la finalul anului 2021, volumul primelor burte subscrise pe segmentul asigurărilor de viață a fost de 2,6 miliarde de lei, în creștere cu 17,6 comparativ cu anul precedent. Totuși, ponderea asigurărilor de viață se află la un nivel modest comparativ cu celelalte state ale Uniunii Europene. Dacă în România, în anul 2021, asigurările de viață reprezentau circa 18% din piață, în țările din Europa Centrală și de Est, media e de peste 31%, iar în alte țări procentul e de peste 50%. Deci, există potențial deosebit, dar și deficit de protecție a populației din țara noastră.

Densitatea acestor asigurări în PIB este una dintre cele mai mici din Europa. Potrivi datelor disponibile, în România e de 20 de euro pe cap de locuitor, în timp ce media europeană e de peste 1.100, iar în Danemarca, de exemplu, vorbim de peste 5.000 de euro (...).“ (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Asigurările de sănătate. Roșu (ASF): De ce sunt un fel de CASCO + RCA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel