EXCLUSIV  Asigurarea de secetă. Rangu, ISF, unde e ADEVĂRATA PROBLEMĂ

Cătălin Rangu, președinte ISF și co-fondator CIO Council România, a oferit mai multe informații despre asigurarea de secetă.

Alegeri prezidentiale 2024

"Ar trebui stabilite nişte politici la nivel internaţional. Microasigurările sunt o soluţie, mai ales în ţările în care nivelul de trai este destul de scăzut, unde populaţia are venituri sub 220 de dolari pe cap de locuitor. Trebuie lansate nişte produse specifice, microasigurări. Nu vii cu produse financiare scumpe, cu asigurări scumpe, cu risuri foarte multe, astfel încât asiguratorilor le este greu să evalueze riscul potenţial. Vii cu asigurări mici de câteva sute de euro ca despăgubire, cu costuri, cheltuieli pentru fermier de câţiva euro.

Aceste asigurări se plătesc pe telefonul mobil, nici nu ai o birocrație, pentru a reduce cheltuielile. Se plăteşte cu 1, 2, 3, 5 euro pentru o asigurare. Când apare o calamitate, asiguratorul identifică fără să se mai deplaseze pentru constatarea daunei. Nu se plăteşte toată dauna, dar se dă o mică despăgubire de câteva sute de euro pentru acel fermier sau ţăranul individual pentru reluarea activităţii", a spus Cătălin Rangu, în cadrul dezbaterii "Agricultura României, potențial imens, cum îl valorificăm?", organizată de către DCMedia Group.

"Acest principiu al microasigurărilor a prins foarte mult"

"La nivel internaţional, în ţările similare situaţiei României, acest principiu al microasigurărilor a prins foarte mult. Poate nişte politici în acest sens ar putea fi dezvoltate pentru a ajuta agricultura, fermierii. Microasigurările sunt valabile pentru mai multe tipuri de asigurări, dar acum ne canalizăm numai pe acest tip de asigurare, în general, prin parteneriate cu furnizorii de tehnologie, pentru că, utilizând tenologia, cheltuielile scad.

Alt subiect pe care voiam să îl ridic este cel al utilizării tehnologiei în sine. Avem, în CIO Council, exemple în care toată producţia, toată activitatea agricolă este digitalizata. Practic, se pun senzori, se foloseşte Internet of things - una din noile tehnologii inovatoare folosite la nivel mondial, care ar trebui adus şi în România. Punând senzori la maşini, pe câmpuri, unde este nevoie pentru a colecta informaţii, activitatea agricolă se poate automatiza. Revenind la asigurări... Asiguratorul are informaţii în timp real despre ce se întâmplă şi are încredere că poate să vină cu pachete mai bune pentru fermieri", a mai spus Cătălin Rangu.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel