Asigurarea obligatorie pentru locuință. Nicoleta Radu, director general PAID: Începând cu 11 noiembrie va intra în vigoare noua noastră lege

Asigurarea obligatorie pentru locuință. Nicoleta Radu, director general PAID: Începând cu 11 noiembrie va intra în vigoare noua noastră lege / Foto: Pixabay
Asigurarea obligatorie pentru locuință. Nicoleta Radu, director general PAID: Începând cu 11 noiembrie va intra în vigoare noua noastră lege / Foto: Pixabay

Nicoleta Radu, director general al PAID, a făcut precizări importante despre asigurarea obligatorie pentru locuință.

În țara noastră, din 9,1 milioane de locuințe, doar 1,7 sunt asigurate, ceea ce înseamnă că restul de 7,4 milioane nu au nicio despăgubire în caz de cutremur, alunecări de teren sau inundații.

Se întâmplă în contextul în care, potrivit INFP, în România se înregistrează anual peste 100 de cutremure cu magnitudine de peste 3 grade pe scara Richter. În astfel de situații pagubele pot fi enorme, iar asigurare obligatorie a locuinței ne poate proteja de stricăciunile provocate de cutremur, inundații sau alunecări de teren. Problema a fost discutată de Nicoleta Radu, director general al PAID.

"Începând cu 11 noiembrie, va intra în vigoare nouă noastră lege. Una dintre modificări se referă la verificarea poliței de asigurare atunci când locuința este înregistrată în Cartea Funciară. Autoritățile nu știu despre existența acestei legi", a spus Nicoleta Radu, director general al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), în cadrul Conferinței Naționale România Inteligentă "Liniștea de după dezastru. Asigurarea obligatorie a locuințelor – soluții salvatoare", organizată de Antena 3 CNN.

Nicoleta Radu, director general PAID: Asigurarea obligatorie este doar primul pas pentru o protecţie totală

"Protecţia această prin asigurare este, desigur, benefică atâta vreme cât România este o ţară expusă riscurilor naturale de cutremur, alunecare de teren şi inundaţie. Asigurarea obligatorie este doar primul pas în asigurarea locuinţei. Desigur, pentru a avea o protecţie totală ar trebui să avem atât asigurarea obligatorie, cât şi o asigurare facultativă care să ne asigure locuinţa şi pentru alte riscuri decât cele pe care noi le-am menţionat şi pentru valoarea întreagă a locuinţei.

Ce poate fi făcut pentru a creşte gradul de cuprindere este clar vorba de o lipsă de informare şi de o lipsă de educaţie financiară la nivelul cetăţenilor României şi aici avem de lucru cu toţii, de la societăţile de asigurări, Autoritatea de Supraveghere Financiară, până la autorităţile locale şi centrale. Fără o implicare şi a autorităţilor locale şi centrale în transmiterea mesajelor noastre către populaţie nu va fi chiar aşa de uşor să pătrundem în mintea şi sufletul oamenilor pentru a înţelege cât este de important a avea o asemenea protecţie financiară", a mai declarat Nicoleta Radu, director general PAID România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel