Oamenii care nu şi-au încheiat asigurarea obligatorie a locuinţei, dar care sunt afectaţi de inundaţii, vor avea de suferit. Amenzile pentru cei care nu şi-au încheiat asigurare obligatorie vor începe abia din luna august, până atunci vor depinde ajutorul Guvernului şi al primăriilor. Culpa nu este în totalitate a celor care nu şi-au încheiat asigurarea obligatorie. Pentru unele locuinţe gradul de risc este prea mare, iar companiile de asigurări nu le încheie poliţa.
Până la momentul în care se vor aplica amenzile, cei care nu şi-au închiat încă o poliţă, vor trăi aceeaşi poveste ca în fiecare an. Companiile de asigurări nu vor oferi despăgubiri, iar oamenii vor fi nevoiţi să aştepte ajutorul primăriilor şi al Guvernului.
Startul la amenzi se va da în luna august. Responsabilitatea va pica în sarcina primăriilor, care vor trebui să monitorizeze situaţia fiecărei locuinţe. La ultimul temen oferit de autorităţi, DeCe News a vorbit cu mai mulţi primri. Deşi atunci mai erau doar câteva zile până la startul amenzilor, cei mai mulţi primari nu păreau a fi pregătiţi să ofere sancţiuni.
Ce înseamnă asigurarea obligatorie a locuinţei?
Încheierea unei poliţe de asigurare a locuinţei are preţuri variabile în funcţie de suma pe care ar trebui să o primiţi ca şi despăgubire. Astfel cea mai ieftină poliţă este de 10 euro şi v-ar aduce în caz de calamitate 10.000 de euro despăgubire. Această sumă urcă progresiv din 10 în 10 euro până la o poliţă de 100 de euro care v-ar aduce în caz de calamitate 100.000 de mii de euro despăgubire.
Pentru a vă face această poliţă aveti nevoie doar de buletin şi puteţi merge la oricare dintre firmele de asigurări care fac parte din reţeaua PAID.
Iată aici lista asiguratorilor autorizaţi: ABC asigurări, Ardaf, Astra asigurari, Carpatica asigurari, Certasig , City insurance, Platinum asigurări, Credit Europ asigurări, Euroins, Generali asigurări, Grawe , Groupama, Uniqua.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News