Asistent al comandantului general al Ucrainei, ucis de o bombă ascunsă într-un „cadou” de ziua sa

Asistent al comandantului general al Ucrainei, ucis de o bombă ascunsă într-un „cadou” de ziua sa / Foto: Pixabay, de Oleg Mityukhin
Asistent al comandantului general al Ucrainei, ucis de o bombă ascunsă într-un „cadou” de ziua sa / Foto: Pixabay, de Oleg Mityukhin

Comandantul general al armatei Ucrainene a anunțat, luni seara, că unul dintre asistenții săi a fost ucis de un dispozitiv exploziv ascuns într-un cadou de ziua sa.

Într-un mesaj pe Telegram, Valerii Zalujni, comandantul-șef al Forțelor Armate Ucrainene, a spus că asistentul și prietenul său apropiat, maiorul Hennadii Chastiakov, sărbătorea ziua sa de naștere când un "dispozitiv exploziv necunoscut" a explodat într-unul dintre cadourile sale, scrie Business Insider

Zalujni a menționat că moartea lui Chastiakov a cauzat "o durere de nedescris" și reprezintă o "pierdere grea" nu doar pentru el, ci și pentru forțele militare.

El a adăugat că Chastiakov fusese un "umăr de încredere" pentru generalul de rang înalt începând cu invazia în forță a Rusiei în Ucraina, în februarie 2022, și că circumstanțele morții sale vor fi investigate.

Soția lui Chastiakov a declarat că obiectul care a explodat era o grenadă în interiorul unei pungi cadou, conform raportului Ukrainska Pravda, citând o sursă neidentificată din forțele de ordine.

Punga cadou conținea, de asemenea, o sticlă de alcool și pahare pentru băutură care arătau ca grenade, potrivit aceluiași raport. Fiul în vârstă de 13 ani al lui Chastiakov a fost, de asemenea, dus la spital cu răni grave.

În prezent, nu este clar dacă acesta a fost un accident sau o asasinare deliberată, dar în cazul celui de-al doilea scenariu, acesta reprezintă un atac care afectează în mod deosebit vârful conducerii militare de la Kiev.

Omorurile selective și încercările de asasinat asupra figurilor-cheie nu au fost neobișnuite pe parcursul războiului. De-a lungul ultimelor 20 de luni, mulți oficiali ruși au fost, de asemenea, uciși sau au murit în circumstanțe suspecte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel