Asistenţii persoanelor cu handicap din Maramureş vor picheta, miercuri, Ministerul Muncii

protest-prefectura-handi
protest-prefectura-handi

Asistenţii persoanelor cu handicap din judeţul Maramureş vor protesta mâine la Bucuresti. Oamenii îşi vor cere drepturile salariale pe care nu le-au mai încasat din luna iulie, dar vor trage şi un semnal de alarma în legătură cu noua lege a asisţentei sociale. Potrivit sindicaliştilor, aproape 100 de maramureşeni vor fi prezenţi în capitală pentru a picheta Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, informează Emaramures.ro.

Autor: Adi Stroescu

protest-prefectura-handiNoile proteste ale asistenţilor persoanelor cu handicap vin în contextul în care la nivelul multor localităţi din Maramureş, există întârzieri la plata salariilor. Oamenii nu şi-au luat lefurile de luni bune, astfel încât, cu protestul de mâine, speră să-i sensibilizeze pe guvernanţi pentru a aloca resursele financiare necesare.

“În Maramureş vă spun că în circa 90-95 % dintre localităţi există probleme cu salariile pe asistenţă personală. Există şi primării care au un număr redus de asistenţi personali şi probabil că acolo nu e o problemă foarte mare. În plus, există şi unele primării care nu sunt sindicalizate. Cam 143 de miliarde de lei vechi este datoria atinsă de aproape toate primăriile din Maramureş”, a declarat liderul Cartel Alfa Maramureş, Florin Hossu.

Sindicaliştii spun că problemele s-au accentuat în Maramureş deoarece unele primării nu au mai plătit contribuţiile la stat pentru această categorie de personal, ceea ce îi dezavantajează pe asistenţii persoanelor cu handicap care vor fi puşi în situaţia de a-şi plăti asistenţa medicală. La protestul de maine, ei vor să tragă un semnal şi cu privire la noua lege a asistenţei sociale.

“Se schimbă aceasta denumire de asistent personal în îngrijitor formal şi informal, neexplicându-ne nimeni ce înseamnă acest lucru, dacă vor mai fi remuneraţi de primarii. Noi spunem că primăriile sunt autonome dar de fapt totul e dirijat de la centru”, a explicat Florin Hossu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel