Asistenţii sociali din Maramureş se pregătesc de proteste

asistenti_personali
asistenti_personali

Din cauză că în unele localităţi nu s-au primit salariile de mai multe luni, dar şi nemultumiţi de noua lege a asistenţei sociale, însoţitorii personalelor cu handicap din Maramureş au stabilit ca, în 16 noiembrie, să participe la un protest în faţa Ministerului Muncii, informează eMaramures.ro.

Autor: Adrian Stroescu

După ce în luna august, asistenţii persoanelor cu handicap au protestat în capitală din cauza restanţelor salariale, în această lună, sindicaliştii vor să iasă din nou în stradă. Oamenii sunt supăraţi că în unele localităţi nu s-au mai încasat lefurile de circa patru luni.

“Situaţia asistenţilor personali, şi aici aş vrea să subliniez al asistenţilor personali din Maramureş şi după aceea a asistenţilor personali din toată ţara, e destul de gravă: întârzierile salariale către această categoriede angajaţi pentru cel putin 3-4 luni”, a afirmat liderul Cartel Alfa Maramureş, Florin Hossu.

Sindicalistul a spus ca unele primării au fost acţionate în instanţă pentru neplata salariilor către asistenţii persoanelor cu handicap. Florin Hossu a declarat că este vorba despre administraţiile locale din Târgu Lăpuş, Cerneşti, Copalnic Manastur, Dumbrăviţa şi Valea Chioarului. Acesta a mai arătat că sunt semnale şi de la Primăria Sighetu Marmaţiei că în viitor nu vor mai exista fonduri pentru drepturile salariale ale acestei categorii de personal, astfel încât situaţia se va agrava în viitor.

Restanţele salariale nu sunt însă singura nemulţumire a asistenţilor persoanelor cu handicap. Aceştia sunt îngrijoraţi şi de noua lege a asistenţei sociale.

“A doua problemă de viitor a acestor asistenţi personali este noua lege a asistenţei sociale, care desfiinţează asistentul social, numindu-se în viitor îngrijitor formal sau îngrijitor informal. Nu ştiu ce înseamnă acest lucru, ştiu doar că intenţia Guvernului pe viitor e să elimine cât mai mulţi asistenţi sociali angajaţi în cadrul primăriilor”, a subliniat Florin Hossu.

În acest context, sindicaliştii au stabilit, la întâlnirea pe care au avut-o săptămâna trecută la Sibiu, că în 16 noiembrie să picheteze Ministerul Muncii. La protest ar urma să fie prezenţi în jur de 100 de asistenţi personali, unii dintre ei fiind însoţiţi chiar de persoanele cu dizabilităţi pe care le au în grijă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel