ASPA reia campania de microcipare și sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună, cu stăpân, din București

FOTO: Facebook @ASPA
FOTO: Facebook @ASPA

Începe o nouă campanie de microcipare și sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună, în București. Ce amenzi riscă cei care nu respectă legislația în vigoare.

Primăria Municipiului București, prin Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), reia campania de microcipări și sterilizări gratuite a câinilor de rasă comună, cu deținător, din București, a anunțat municipalitatea printr-o postare făcută pe Facebook.

Astfel, în prima zi a campaniei, pe 13 ianuarie, clinica veterinară mobilă Green Vet va efectua sterilizări la locația din șoseaua Olteniței nr. 169, sectorul 4, iar programările din cadrul acestei campanii se pot face de luni până vineri, între orele 9:00 și 16:00 la numărul de telefon 0743204942.

”În cadrul campaniei se asigură gratuit anestezia, operația de sterilizare, tratamentul post operator, microciparea, înregistrarea în RECS și carnetul de sănătate. Animalul nu trebuie să mănânce nimic cu 12 ore înainte de operație și trebuie să fie clinic sănătos pentru a putea fi sterilizat.

Femelele se sterilizează începând cu vârsta de 6 luni, iar masculii de la 8 luni”, au mai transmis reprezentanții PMB.

Amenzile pe care le riscă stăpânii care nu respectă legea

De asemenea, de pe 16 ianuarie ”vor fi reluate și acțiunile de informare și control derulate de ASPA și Poliția Locală a Municipiului București. Asta înseamnă că deținătorii de câini vor fi verificați dacă au câinii microcipați și sterilizați, așa cum prevede legea. Amenzile pentru nerespectarea legislației sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei. Așadar, vă recomandăm să nu așteptați controlul, ci să intrați în legalitate cât mai curând beneficiind de campania de microcipări și sterilizări gratuite”, a mai transmis municipalitatea.

Citește și: Sute de câini și pisici au dispărut după artificiile de Revelion. Sfaturile specialiștilor pentru stăpâni. "Am văzut animale care au murit de spaimă"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel