”Asta îl face pe om să consume instinctiv”. Aurelian Vasile: Acesta este secretul. Primele reacții sunt cele emoționale

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Aurelian Vasile, naturopat, a vorbit despre modul în care se manifestă alimentele asupra noastră, dar și de ce este important să consumăm ât mai multe legume și fructe în timpul zilei.

Fiecare dintre noi ne aflăm într-o relație importantă cu alimentele pe care le consumăm zi de zi.

”Într-un aliment, ca și într-un om există Dumnezeu, există o ființă vie. Un aliment trebuie să fie viu, chiar dacă anumite forme de alimente sau anumite structuri alimentare trebuie preparate pentru a fi consumate.

Nu i se întrerupe procesul benefic pentru organismul uman. Așa cum a spus și prof. Mencinicopschi, ”Noi consumăm genomul unui produs care trebuie să fie compatibil cu al nostru. Pentru că altfel starea noastră oxidativă este mult prea mare. Se creează o sufocare la nivel celular”, a declarat naturopatul Aurelian Vasile în cadrul emisiunii IThink cu Iusti Fudulu.

Întrebat cum ne dăm seama dacă un produs sau altul ne este benefic sau nu, Vasile a afirmat că ”primele reacții sunt cele emoționale. Surprinzător sau nu. Te așteptai să zici că re îngrași, te balonezi.

Însă primele reacții ale insuficienței nutriționale sunt de tip emoțional, cum spun eu. Iritabilitatea, anxietatea, o stare de confuzie, o stare de a căuta ceva, pentru că omul a fost programat să fie vânător, să caute lucruri când nu-i ajungeau. Și această stare, acest comportament, nu a dispărut. Doar că a fost adaptat sau în ultima perioadă nu l-am mai înțeles.

Am transferat acest comportament către zona psihiatrică și nu ne-am dat seama că o disfuncționalitate nutrițională poate să conducă la evenimente de genul acesta. (...).. În general alimentația care crește foarte mult nivelul de zahăr din sânge, foarte rapid, o alimentație care nu are o identitate clară, în sensul că nu a fost crescută în natură, o alimentație cât mai ușor de asimilat, cu un raport caloric foarte ridicat, dar cu un pattern nutrițional foarte scăzut. Asta îl face pe om să consume instinctiv, impulsiv, pentru că ambele tipuri de alimentație nu se termină în stomac. O parte din vitamine, minerale, nutrienți, nu mai spun de proteine sau lipide, o parte dintre acestea se pierd pe parcursul transformării alimentului.

E foarte simplu. Nutrienții aceia sunt necesari unui corp, unui creier, care are nevoie să fie cât mai activ, în zilele acestea în care informația este foarte rapid, multidimensională, când nu mai stăm pe o pajiște, să ne relaxăm după o masă copioasă. Nu mai avem timp de acest lucru”, a mai spus Aurelian Vasile, adăugând că ”pe ambele tipare, atât cel toxic, cât și cel corect informațional, alimentația are același proces, acela de a elibera, la sfârșit, anumite substanțe chimice care să ne facă să ne simțim în siguranță. Doar că o alimentație corect biologică, pe parcursul ei eliberează niște semi-substanțe care sunt benefice corpului și sănătății lui în menținerea echilibrului bio-chimic”.

De ce reacționează sistemul imunitar la alimentația toxică

Potrivit lui Aurelian Vasile,  acest echilibru nu se poate menține în cazul unei alimentații toxice. De altfel, acesta a făcut câteva precizări simple, dar importante, în acest sens, 

”O alimentație toxică nu poate face acest lucru pentru că nu sunt acele substanțe. Combinația dintre elemente poate fi una disfuncțională, se pot crea anumite reacții alergice.

Sistemul imunitar devine foarte reactiv la tot ce se întâmplă în interior, atacă anumite molecule, iar asta înseamnă că sistemul imunitar împrumută energie și nu ar trebui să facă asta.

Este un efort pentru el să lupte în permanență ca să neutralizeze toate aceste substanțe.În schimb, dintr-un măr nu ai ce să neutralizezi, pentru că acolo proporția de apă este foarte crescută și hidratarea este foarte eficientă, prin legume și fructe.

Apa este legată de moleculele de vitamine, de minerale, fibre, iar corpul rămâne hidratat pe o perioadă mai mare de timp.

Acesta este secretul. Cu cât hidratarea se face pe o perioadă mai lungă de timp, cu atât corpul poate extrage din nutrienți mai mult lichid”, a mai spus Aurelian Vasile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel