Astăzi este ziua lui Kim Jong-Un, dar nimeni nu știe ce vârstă aniversează dictatorul Coreei de Nord

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Tăcerea persistentă asupra aniversării liderului nord-coreean Kim Jong Un, scoasă în evidență de agenția Reuters.

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, se presupune că a împlinit 40 de ani în această zi de luni, însă media de stat a continuat să păstreze tăcerea cu privire la ziua sa de naștere.

Deși data de naștere a lui Kim se presupune a fi pe 8 ianuarie, regimul său nu a confirmat niciodată această dată. Guvernul Statelor Unite a menționat anul nașterii lui Kim ca fiind 1984, fapt care l-ar face acum să împlinească 40 de ani.

Datele de naștere ale tatălui și bunicului lui Kim, care l-au precedat în fruntea statului, sunt sărbători naționale în statul autoritar.

În ceea ce privește ziua presupusă de naștere a lui Kim Jong Un, aceasta a trecut întotdeauna în tăcere, fără mențiuni în presă sau pe calendarele țării.

Singura confirmare aproximativă a fost în ianuarie 2020, când autoritățile au recunoscut că Kim a primit felicitări de ziua sa din partea fostului președinte al SUA, Donald Trump, deși nu au menționat data exactă.

Anul acesta, agenția de știri de stat KCNA a prezentat imagini cu Kim în vizită la o fermă de pui, însoțit de fiica sa și oficiali de rang înalt.

Serviciul de informații din Coreea de Sud a declarat în această lună că fiica lui Kim, cunoscută sub numele de Ju-ae, ar putea fi o succesoare posibilă.

Guvernul lui Kim este supus unor sancțiuni severe din cauza programelor sale nucleare și a rachetelor balistice, precum și pentru încălcările flagrante ale drepturilor omului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel