Astăzi se afișează rezultatele la Evaluarea Naţională! Cum se calculează media de admitere și când se depun contestațiile

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Absolvenții de ciclu gimnazial își află astăzi primele rezultate la Evaluarea Națională.

Rezultatele la Evaluarea naţională vor fi afișate miercuri, până la ora 14Ș00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice pe 3 iulie (între orele 16:00 și 19:00) și pe 4 iulie (între orele 8:00 și 12:00).

Elevii care depun sau transmit contestațiile trebuie să completeze, semneze și depună/transmită și o declarație-tip, prin care confirmă că sunt conștienți că nota acordată după soluționarea contestației poate modifica nota inițială, fie prin creștere, fie prin scădere. Documentele trebuie semnate și de părinții sau reprezentanții legali ai elevilor minori.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate marți, 9 iulie.

Cum se calculează media de admitere

Rezultatele vor fi comunicate în mod anonimizat, folosind coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, în conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor personale. Codurile individuale vor fi distribuite elevilor pe bază de semnătură de primire la prima probă susținută.

Media de admitere pentru înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților de gimnaziu este media generală la evaluarea națională, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele Evaluării Naționale.

Conform datelor furnizate de inspectoratele școlare județene, peste 160.400 de absolvenți ai clasei a VIII-a s-au înscris pentru susținerea examenului, organizat în 3.392 de unități de învățământ/centre de examen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel