Așteptăm un cutremur mic, dar pe care îl vom simți, avertizează specialiștii de la Institutul de Seismologie Aplicată. Mărmureanu îi contrazice

seismograf
seismograf

Un cutremur s-ar putea produce în zona Vrancea. Declaraţia a fost făcută de Toader Victorin, şeful laboratorului de avertizare seismică de la Institutul român de Seismologie Aplicată.

Specialiştii spun că ne putem aştepta la un cutremur în zilele următoare care nu va avea o intensitate mare, dar se va simţi, informează realitatea.net. "Există o perturbaţie în seimicitatea vrânceană începând cu luna noiembrie, un ritm intens faţa de perioada anterioară. Ne duce cu gândul la un nivel seismic mai important, un maxim de 5,3 pe scara Richter. Zilele astea sunt critice. Azi şi mâine sunt zile favorabile pentru altfel de cutremur care e mic, dar se simte", a declarat Toader Victorin, şeful laboratorului de avertizare seismică de la Institutul Român de Seismologie Aplicată.

Directorul Institutului de Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, îl contrazice pe Toader Victorin şi ne asigură că putem sta liniştiţi. "Sunt în fiecare zi cutremure de 3 -4 pe Richter. Ce face el acum este terorism seismic. Verificaţi până pe 24 dacă va fi vreun seism. De ce nu vă uitaţi pe site?", a declarat Gheorghe Mărmureanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel