Astronomii au descoperit o stea tânără și foarte fierbinte

O stea tânără și masivă descoperită recent ar putea să reprezinte veriga lipsă dintre două stadii de formare din procesul de evoluție al stelelor.

În timp ce majoritatea stelelor au o dinamică atmosferică prin care adună gazele superfierbinți în două coloane care sunt proiectate în spațiu de la poli, unele stele au o atmosferă în care se manifestă vânturi sferice de particule. Acest studiu a fost realizat de-a lungul a peste 18 ani și a surprins, pentru prima oară, o stea pe cale de evoluție de la o atmosferă cu vânturi sferice de particule puternic ionizate, către o atmosferă a cărei dinamică se concentrează sub forma coloanelor de particule superfierbinți expulzate de la cei doi poli, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Teorie Big Bang, sub semnul întrebării. Universul, fără început?

"Sunt de părere că aceste stele sunt mai tinere și că, în viitor, vor ajunge să aibă, la rândul lor, vânturi' concentrate la poli, a explicat coordonatorul acestui studiu, Carrasco-González, de la Centrul pentru Radioastronomie și Astrofizică din Mexic.

În cadrul acestui studiu a fost observată steaua tânără și masivă W75N(B)-VLA2 de-a lungul a 18 ani, iar un al doilea studiu a examinat această stea în cursul anului 2014.

"Cu ajutorul acestor studii am reușit să obținem o legătură între cele două stadii, cel de vânt sferic și cel de vânt colimat", a susținut Carrasco-González.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel