Asumarea măsurilor fiscale. Alina Gorghiu: Ministerul Justiției a făcut niște observaţii care s-au regăsit într-un aviz favorabil

Sursa foto: Facebook Alina Gorghiu
Sursa foto: Facebook Alina Gorghiu

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a făcut mai multe declarații privind asumarea măsurilor fiscale de către Guvern.

"Ieri, s-a venit cu o formă îmbunătăţită în Guvern, s-a integrat o parte din observaţiile Ministerului Justiţiei, motiv pentru care angajarea a mers mai departe. Astăzi, procedura ştiţi că a ajuns la nivel de Parlament. Până în ora 13:00, cred vor fi depuse amendamente care vor intra din nou în circuitul de avizare. Vor fi discutate în şedinţa de Guvern, nu avem încă o oră stabilită pentru că depinde cum vor fi integrate aceste amendamente. Ulterior, vom vedea ce amendamente se preiau şi care nu se preiau şi Guvernul va face acest anunţ pentru ca angajarea să fie undeva la finalul zilei, în şedinţa de plen reunit.

"Ministerul nu poate spune ce este constituţional sau nu"

Ce vreau să vă mai spun, cu privire la avizul Ministerului Justiţiei, este că este unul consultativ. De asemenea, încă o precizare care merită să corecteze anumite declaraţii din spaţiul public... Ministerul nu poate spune ce este constituţional sau nu într-o lege, într-un proiect de ordonanţă de urgenţă. Doar CCR poate să facă această analiză.

Aparatul tehnic al Ministerului a ridicat nişte temeri, observaţii care s-au regăsit într-un aviz favorabil", a spus Alina Gorghiu.

Vezi și:  Ministerul Justiției critică pachetul de măsuri fiscale al Guvernului: Are nevoie de avizul CSAT

Consiliul Economic şi Social, aviz negativ pe pachetul de măsuri fiscale: "Sunt neconvingătoare. Creşterea fiscalității stimulează tendinţele evazioniste" 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel