Atac aerian al Rusiei în Ucraina noaptea trecută. Ucrainenii se tem de revenirea la penele frecvente de curent

Freepik
Freepik

Rusia a lansat un atac aerian asupra Ucrainei, care a vizat instalațiile energetice, relatează Reuters. 

Rusia a lansat 16 rachete și 11 drone asupra Ucrainei într-un atac aerian peste noapte, au anunțat forțele aeriene ucrainene duminică dimineață.

Într-o declarație pe Telegram, reprezentanții forțelor aeriene au spus că au reușit să doboare nouă dintre drone și nouă dintre rachete. 

În ultima săptămână, Rusia a intensificat în mod semnificativ campania de atac aerian împotriva instalațiilor energetice ucrainene, provocând pagube semnificative și lăsându-i pe ucraineni să se teamă de revenirea la penele de curent observate în prima iarnă a războiului. 

Probleme cu rețeaua energetică în Ucraina

Cea mai mare firmă privată de energie din Ucraina, DTEK, a declarat sâmbătă că cinci dintre cele șase centrale ale sale au fost avariate sau distruse, cu 80% din capacitatea sa de generare pierdută și că reparațiile ar putea dura până la 18 luni.

Rusia a efectuat vineri multiple atacuri asupra rețelei electrice a Ucrainei, provocând daune grave la cel puțin trei termocentrale și forțând autoritățile ucrainene să instituie întreruperi de urgență în furnizarea energiei electrice în șapte regiuni.

Sâmbătă dimineața, Ministerul Energiei din Ucraina a declarat că întreruperile au fost ridicate, dar restricțiile energetice rămân în vigoare pentru aproximativ 120.000 de utilizatori din regiunea Harkov din estul țării, din cauza daunelor semnificative suferite de infrastructura locală.

Ucraina cere ajutor partenerilor săi Occidentali în special pentru a reuși să doboare rachetele și dronele lansate de Rusia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel