Atac armat asupra unui autobuz școlar în Pakistan: Două fete ucise și cinci copii răniți

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Joi, în orașul Attock din provincia Punjab, Pakistan, bărbați înarmați au deschis focul asupra unui autobuz școlar, ucigând două fete și rănind alți cinci copii, cu vârste între 5 și 10 ani.

Joi, în Pakistan, bărbați înarmați au atacat un autobuz școlar, deschizând focul și ucigând două fete, rănind totodată alți cinci copii, conform declarațiilor poliției.

Incidentul a avut loc în orașul Attock, situat în provincia Punjab, în timp ce copiii se îndreptau spre școală. Potrivit ofițerului de poliție Usman Haider, copiii care au fost uciși și răniți aveau între 5 și 10 ani.

Deși motivul atacului rămâne necunoscut, investigația preliminară sugerează că ar putea fi vorba despre o dispută între două familii, însă poliția nu exclude nici posibilitatea unui act terorist.

Președintele Pakistanului, Asif Ali Zardari, a condamnat ferm atacul și a cerut autorităților să îi prindă pe atacatori. Acest incident amintește de alte atacuri anterioare asupra tinerilor din instituțiile de învățământ din Pakistan, cum ar fi cel din 2014, când talibanii au ucis aproape 150 de copii într-o școală militară din nord-vestul țării.

În 2012, un taliban a atacat un alt autobuz școlar în Swat, rănind-o pe Malala Yousafzai, care ulterior a devenit laureată a Premiului Nobel pentru Pace, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel