Atac armat într-o școală din Belgrad. Un adolescent a deschis focul / Update

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Un adolescent a deschis focul, miercuri, într-o școală din centrul Belgradului, provocând victime, a declarat poliția sârbă. 

Update 3

Tatăl unuia dintre elevii de la școală, a spus că fiica sa se afla în clasa în care a fost trasă arma și a reușit să scape.

„Băiatul l-a împușcat mai întâi pe profesor și apoi a început să tragă la întâmplare”, a declarat acesta pentru postul N1.

„L-am văzut pe paznicul întins sub masă. Am văzut două fete cu sânge pe cămăși. Se spune că trăgătorul era tăcut și era un elev bun. S-a înscris recent în clasa lor".

„Am văzut copii ieșind din școală, țipând. Au venit părinții, erau în panică. Mai târziu am auzit trei împușcături", a declarat un elev pentru postul de stat sârb RTS.

Primarul districtului central Vracar, unde se află școala, a declarat că medicii se luptă pentru a salva viața profesorului, potrivit BBC.com.

Update 2

Poliția a arestat elevul de 14 ani. O anchetă pentru a stabili motivele incidentului este în curs de desfășurare.

Plânsetele părinților au putut fi auzite pe străzi după împușcăturile de miercuri dimineață. Unii dintre ei încă nu știu dacă copiii lor sunt în viață și au declarat pentru BBC că sunt furioși că poliția nu le-a dat mai multe informații.

„Vă rog să ne spuneți orice”, se rugau aceștia.

Alții sunau la fiecare spital și medic din Belgrad pe care îl cunosc pentru a vedea dacă copilul lor este tratat acolo.

„Are părul lung și blugi negri”, s-a auzit o mamă repetând la telefon.

Poliția le-a cerut părinților care nu au auzit de copiii lor să meargă la o secție de poliție din apropiere pentru mai multe informații, scrie BBC.com.

Update 1

Opt copii și un agent de securitate au murit după ce băiatul de 14 ani a deschis focul în școală, în timp ce alți șase copii și un profesor au fost internați în spital, a declarat Ministerul Afacerilor Interne din Serbia.

Una dintre elevele rănite în timpul împușcăturii are răni care îi pun viața în pericol și este supusă unei intervenții chirurgicale.

„Răniților li se administrează îngrijiri medicale, în timp ce poliția lucrează pentru a stabili faptele și circumstanțele care au dus la acest incident”, se arată în comunicatul ministerului.

„Toate forțele de poliție sunt încă la fața locului și lucrează intens pentru a face lumină asupra tuturor faptelor și circumstanțelor care au dus la această tragedie”, a adăugat acesta, potrivit CNN

Știrea inițială

Poliția a primit un apel cu privire la focurile de armă care s-au tras în Școala Primară Vladislav Ribnikar în jurul orei 8:40 AM, potrivit unui comunicat.

Suspectul, un elev în clasa a VII-a, a fost arestat. Declarația poliției a transmis că băiatul a tras mai multe focuri, folosind arma tatălui său, către alți elevi și către paznicul școlii.

Presa sârbă a raportat că gardianul a fost ucis, însă poliția nu a oferit alte detalii.

Școala Vladislav Ribnikar este situată chiar în centrul Belgradului. Școlile primare din Serbia au opt clase, scrie Abcnews.go.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel