Atac armat la o mină din Pakistan. Mai mulți mineri au fost aliniați și executați

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

A avut loc un atac armat la o mină din Pakistan.

Oameni înarmați neidentificați au aliniat mineri la o mică mină privată de cărbune din sud-vestul Pakistanului și i-au împușcat vineri, au anunțat poliția și mass-media, ucigând cel puțin 20 de persoane și rănind alte șapte, în contextul creșterii violențelor în această regiune.

Atacul de la primele ore ale dimineții din provincia Balochistan, bogată în minerale, care se învecinează cu Afganistanul și Iranul, este cel mai grav din ultimele săptămâni și are loc cu câteva zile înainte ca țara să găzduiască un summit al Organizației de Cooperare de la Shanghai a grupului eurasiatic.

De asemenea, acesta are loc în timp ce Islamabadul găzduiește o delegație din Arabia Saudită care explorează afaceri miniere în țara din Asia de Sud care încearcă să își revină după o criză economică.

Nicio grupare nu a revendicat atacul de vineri, în care au murit patru cetățeni afgani, în timp ce alte patru persoane din această țară au fost rănite.

„Un grup de bărbați înarmați a atacat minele companiei Junaid Coal din zona Duki la primele ore ale dimineții, folosind arme grele”, a declarat Humayun Khan, ofițerul secției de poliție din Duki.

Aceștia au lansat rachete și grenade asupra minelor, a adăugat el.

Mineri executați

Atacatorii i-au adunat pe mineri într-un singur loc și au deschis focul asupra lor, a raportat presa locală, iar oficialii au declarat că au distrus, de asemenea, echipamente și au incendiat utilaje miniere.

Balochistanul este tulburat de zeci de ani deoarece grupurile de insurgenți Baloch luptă împotriva statului, afirmând că acesta le refuză partea lor din resursele regionale.

Mai multe atacuri au vizat lucrători migranți, dintre care mulți - inclusiv din Afganistan - sunt angajați de mine mai mici, exploatate privat.

Există zece mine de cărbune situate în zonă, a declarat un oficial al companiei pentru presa locală.

„Am primit 20 de cadavre și șase răniți până acum la spitalul districtual”, a declarat Johar Khan Shadizai, un medic din Duki.

Prim-ministrul Shehbaz Sharif a solicitat un raport privind incidentul și a declarat că Guvernul este „hotărât să eradicheze toate formele de terorism”.

„Guvernul provincial a ordonat o anchetă și cazul a fost înregistrat împotriva atacatorilor necunoscuți în temeiul legii privind terorismul”, a declarat un oficial.â

Lupta cu militantismul islamist 

Pakistanul a cunoscut o recrudescență a militantismului islamist începând din 2022, când încetarea focului între talibanii pakistanezi și Guvern a eșuat.

Doi cetățeni chinezi care lucrau pentru o centrală electrică au fost uciși într-o explozie în apropierea aeroportului internațional din orașul Karachi la începutul acestei săptămâni.

Armata de Eliberare Baloch (BLA), una dintre mai multe grupări insurgente care luptă împotriva Guvernului, a revendicat atacul.

BLA a fost, de asemenea, în spatele celei mai ample violențe din Balochistan din ultimii ani, în august, când militanții separatiști au atacat secții de poliție, linii de cale ferată și autostrăzi, ucigând peste 70 de persoane.

De asemenea, bărbați înarmați au ucis șapte persoane luna trecută, când au luat cu asalt o reședință în care locuiau muncitori din Punjab, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel