Atac armat la un liceu din SUA. Sunt cel puțin doi morți

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un nou atac armat a avut loc la un liceu din SUA. Suspectul arestat în urma atacului armat care s-a soldat miercuri cu cel puţin patru morţi şi nouă răniţi într-un liceu american este un elev de 14 ani al instituţiei de învăţământ, liceul Apalachee, din Winder, statul Georgia.

UPDATE: 

Suspectul arestat în urma atacului armat care s-a soldat miercuri cu cel puţin patru morţi şi nouă răniţi într-un liceu american este un elev de 14 ani al instituţiei de învăţământ, liceul Apalachee, din Winder, statul Georgia, au anunţat autorităţile locale la o conferinţă de presă, relatează AFP. Adolescentul s-a predat rapid după intervenţia forţelor de ordine şi 'va fi acuzat de crimă', a declarat presei Chris Hosey, directorul Biroului de investigaţii din statul Georgia. Cele patru persoane ucise sunt doi elevi şi doi profesori, a precizat el, potrivit Agerpres.

VEZI ȘI: Atac armat în SUA, cu 7 morți. Un tânăr e căutat de poliție / foto

Un atac armat a avut loc la liceul Apalachee din Winder, Georgia, potrivit unei declarații a Biroului Șerifului din Barrow County. Oamenii legii au arestat un suspect.

„Au fost raportate victime, totuși detaliile privind numărul sau condițiile acestora nu sunt disponibile în acest moment”, se arată în comunicat.

Un spital local primește mai mulți pacienți cu răni suferite prin împușcare, a declarat o sursă din spital pentru CNN. Poliția anunțase înainte de aceasta ca a intervenit la un incident produs la o școală. Ulterior, o altă sursă a clarificat pentru sursa citată că cel puțin două persoane au fost ucise în atacul armat de la liceul Apalachee din Winder, Georgia.

Cel puțin cinci ambulanțe și o mare prezență activă a forțelor de ordine a putu fi observată în campus, potrivit unui videoclip din afara școlii. Totodată, a se putea observa și un elicopter medical acare transporta un pacient de la fața locului. Imaginile au arătat și oameni adunându-se pe un teren de fotbal din apropierea școlii, în timp ce elevii păreau să se roage.

A intervenit și FBI



Agenți speciali de la FBI au intervenit pentru a ajuta forțele locale de aplicare a legii, a declarat un purtător de cuvânt al biroului.

Se pare că între timp elevilor li s-a permis să plece de la liceu, iar părinții au fost anunțați să-i ia. Transportul va fi asigurat celor care au nevoie de el, potrivit autorităților locale.

Guvernatorul Georgiei, Brian Kemp, a direcționat toate resursele disponibile ale statului să asiste la fața locului, a spus el într-o declarație pe rețelele sociale. Guvernatorul i-a îndemnat pe „toți georgienii să se alăture familiei mele în rugăciune pentru siguranța celor din sălile de clasă, atât în ​​comitatul Barrow, cât și în întregul stat”.

Winder, o comunitate la aproximativ o oră în afara Atlanta, avea o populație de aproximativ 18.338 de locuitori la recensământul din 2020, potrivit Biroului de Recensământ al SUA. Sistemul școlar Barrow County este al 24-lea cel mai mare district școlar din stat, conform site-ului web al districtului. Deservește aproximativ 15.340 de elevi, dintre care 1.932 sunt înscriși la Apalachee High School.

Acesta nu este primul atac produs într-o școală din SUA. Reamintim că în luna ianuarie un elev a împușcat șase persoane, dintre care una mortală, într-un liceu din statul american Iowa, înainte de a se sinucide, în prima zi de după vacanța de sărbători. Un dispozitiv exploziv improvizat ”destul de rudimentar” a fost găsit de anchetatori la liceul Perry, a declarat poliția, și a fost pus în siguranță. Cinci dintre cei împușcați erau elevi, iar unul este un administrator al școlii. Elevul care a murit era în clasa a șasea, care este destinată elevilor de 11 sau 12 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel