Atac armat pe Aeroportul Internațional Chișinău

Atac armat pe Aeroportul Internațional Chișinău / Foto: Facebook MAI Republica Moldova
Atac armat pe Aeroportul Internațional Chișinău / Foto: Facebook MAI Republica Moldova

Un incident cu focuri de armă a avut loc pe Aeroportul Internațional Chișinău.

UPDATE 8:

Atacatorul de pe aeroportul din Chişinău este de origine tadjikă, transmite Rador. Atacatorul, care venea din Turcia, potrivit informaţiilor, a fost rănit şi arestat, a declarat poliţia, într-un incident care a blocat pentru scurt timp zborurile spre şi dinspre Aeroportul Internaţional Chişinău. Un martor ocular, Olena Şeveliova, ucraineană care aştepta îmbarcarea spre Milano, a declarat că i s-a spus să evacueze aeroportul împreună cu alţi pasageri şi că a auzit patru sau cinci focuri de armă.

"Am auzit nişte focuri de armă în timp ce eram deja evacuaţi din aeroport, chiar în timpul fugii noastre. Ni s-a cerut să ne ascundem în spatele clădirilor tehnice de acolo", a declarat ea pentru Reuters.

Premierul moldovean, Dorin Recean, a declarat că atacatorul a luat o armă de la un oficial al poliţiei de frontieră în timp ce era escortat. Cei doi morţi erau un poliţist de frontieră şi un agent de securitate de la aeroport, a declarat preşedintele Maia Sandu, care a prezentat condoleanţe familiilor victimelor. Republica Moldova, care şi-a câştigat independenţa faţă de Uniunea Sovietică în 1991, are o populaţie de 2,6 milioane de locuitori şi face eforturi pentru a adera la Uniunea Europeană.

UPDATE 7:

Cătălin Predoiu, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne, a transmis un mesaj de condoleanțe cetățenilor și autorităților din Republica Moldova.

"Am aflat cu regret de tragicul incident din Aeroportul Internațional Chișinău, incident în urma căruia și-au pierdut viața două persoane. În aceste momente, extrem de grele pentru familiile celor decedați, dar și pentru colegii din Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova, adresez acestora sincere condoleanțe și vreau să îi asigur de întreaga mea compasiune.

O dată în plus, meseria de polițist dovedește că nu este una ușoară nefiind prima oară și din păcate nici ultima când cineva plătește cu viața îndeplinirea sarcinilor de serviciu. Suntem alături de colegii din MAI din Republica Moldova și de familiile îndoliate în această grea încercare!", a transmis Cătălin Predoiu.

UPDATE 6:

Atacul armat de la Aeroportul Chișinău s-a soldat cu 2 morți și un rănit.

Ministerul moldovean de Interne a confirmat două persoane au fost ucise, un angajat de securitate aeroportuară şi un poliţist de frontieră, iar atacatorul a fost capturat şi este rănit. Acesta este un cetăţean din Tadjikistan, în vârstă de 43 de ani. De asemenea, un pasager a fost rănit, transmite Agerpres.

UPDATE 5:

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacționat în urma atacului armat de pe Aeroportul Chișinău.

"Azi la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetățean străin, ce a primit refuz de intrare în țară de la autoritățile Republicii Moldova, a împușcat mortal două persoane - un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară.Transmitem sincere condoleanțe familiilor și rudelor îndoliate - pierderea celor dragi este o durere nemărginită pentru familii. Este o zi tristă pentru noi toți. Instituțiile statului sunt în alertă sporită, poliția și organele de forța sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova", a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

UPDATE 4:

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova declară că atacatorul este un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, scrie Agora.md. Sursele oficiale declară că incidentul a avut loc în timp ce atacatorul era însoțit în zona sterilă pentru a fi returnat. Acesta a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal două persoane.

UPDATE 3:

Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova informează că situația de pericol la Aeroportul Internațional Chișinău a fost îndepărtată.

"În urma capturării a agresorului de Brigada de poliție cu destinație specială FULGER, situația de pericol din Aeroportul Internațional Chișinău a fost înlăturată. Cu regret informăm publicul că există două victime ale agresorului. Acestea și-au pierdut viața în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, la datorie.

Autoritățile restabilesc situația în zonă. Agresorul va fi tras la răspundere de instituțiile de aplicare a legii care au deschis dosar de cercetare penală pe această cauză. Cercetarea este deja declanșată de către Procuratura Generală. Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte. Pe timpul intervenției autoritățile au avut grijă să protejeze civilii care se aflau în zona de pericol. Conducerea țării a fost informată de urgență în legătură cu situația respectivă", transmite MAI.

UPDATE 2:

Atacatorul a fost prins. Acesta a fost rănit de către forțele de ordine și primește îngrijiri medicale.

"Agresorul a fost capturat în urmă cu câteva momente de BPDS FULGER. Luptătorii din cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială FULGER au reușit să anihileze agresorul care a făcut 2 victime în urmă cu puțin timp la Aeroportului Internațional Chișinău. În acest moment pericolul a fost înlăturat. Agresorul a fost rănit și primește îngrijiri medicale. Confirmăm existența a 2 victime. Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte. Revenim cu amănunte", transmite din nou Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova.

UPDATE 1:

"În urmă cu puțin timp la Aeroportul Internațional Chișinău, a avut loc un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Brigada de poliție cu destinație specială FULGER este în plină acțiune. Încercăm capturarea agresorului care până în prezent a făcut deja 2 victime. La acest moment activitatea comercială și zborurile la acest moment au fost întrerupte. Revenim cu amănunte", este noul mesaj transmis de Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova.

Știrea inițială:

Un incident cu focuri de armă a avut loc pe Aeroportul Internațional Chișinău, anunță Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova.

"În urmă cu puțin timp la Aeroportul Internațional Chișinău, a avut loc un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Forțele de intervenție se află la fața locului. În curând revenim cu amănunte", a fost primul mesaj transmis de Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova cu puțin timp în urmă.

Ulterior, autoritățile din Republica Moldova au revenit cu mai multe precizări.

"Toate autoritățile statului competente se află la fața locului. Lucrăm pentru a aduce la normalitate situația.În urmă cu puțin timp la Aeroportul Internațional Chișinău, a avut loc un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Autoritățile confirmă 2 victime. Exact în acest moment Brigada de poliție cu destinație specială FULGER intervine la fața locului. Revenim cu detalii", transmis ulterior Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel