Atac asupra medicilor. "Fac apel la toţi să se abţină"

Pacienţii de la clubul Colectiv cu prognosticul cel mai prost vor rămâne în România pentru a fi trataţi, iar cei cu stare moderat-severă pot fi selectaţi în vederea transferului în străinătate, a declarat luni secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc.

'Dintre pacienţii internaţi avem trei categorii: pacienţii foarte gravi care nu pot fi transferaţi şi care au şi prognosticul cel mai prost şi care vor rămâne aici să fie trataţi, în România, pacienţii simplii care au ajuns într-o stare foarte bună şi ale căror transferuri nu se mai justifică şi apoi categoria care poate fi vizată de transfer a pacienţilor moderaţi-severi. Modalitatea de transfer este unică, indiferent de ţara în care vor pleca şi anume: pacienţii sunt selectaţi de către medici străini care vin aici considerând că aceasta este cea mai corectă metodă, întrucât dânşii ştiu foarte bine specificul serviciului unde îi vor transfera şi apoi prin această selecţie se evită orice fel de altă interpretare', a explicat secretarul de stat, la Spitalul Elias.

Potrivit lui Săndesc, datorită tuturor canalelor pe care Ministerul Sănătăţii le-a activat, există o ofertă de locuri de transfer la unităţi medicale din străinătate mai mare decât numărul de pacienţi.

'În acest moment, datorită tuturor canalelor pe care noi le-am activat de la ambasade, la ministerele sănătăţii, la Comisia de securitate medicală a Comisiei Europene, la legături directe între spitale şi societatea civilă, iată, avem o ofertă de locuri de transfer mai mare decât numărul de pacienţi transferabili', a spus reprezentantul MS.

VEZI ȘI: Tudor Chirilă, făcut praf de Oana Stancu Zamfir. "Sunt plină de revoltă"

El a făcut un apel către cei care au făcut tot felul de comentarii 'nejustificate şi neargumentate' în spaţiul public să se abţină.

'Ar fi bine să se ţină totuşi cont de părerea celor care se pricep. Din păcate, devine un sport naţional datul cu părerea despre un subiect pe care nu îl cunoaştem. Fac apel la toţi să se abţină de la comentarii nejustificate, neargumentate pentru că realmente, în faţa acestui efort, ar fi păcat să pierdem ocazia unui exerciţiu de solidaritate la care au marşat cei mai mulţi dintre concetăţenii noştri. (...) Este imposibil să asiguri un management într-o situaţie de o asemenea provocare', a spus Săndesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel