Atac cibernetic în Ucraina. Au fost vizate site-urile Ministerului Apărării şi ale două bănci

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Centrul ucrainean pentru securitate cibernetică a anunţat că site-uri ale Ministerului Apărării şi băncilor Privatbank şi Oşadbank sunt vizate de un atac cibernetic.

Centrul ucrainean de securitate cibernetică susţine că Rusia ar putea fi responsabilă pentru atac, potrivit TASS. Între timp, Oşadbank a confirmat că e vizată de un atac cibernetic, informează agenţia rusă de ştiri TASS, preluată de Reuters și Agerpres.

Un mesaj de pe pagina de web a Ministerului Apărării din Ucraina informează că site-ul trece prin lucrări de întreţinere.

Reuters relata luni, citând surse occidentale din domeniul securităţii, că o incursiune rusă în Ucraina ar putea fi precedată de un război informaţional şi de atacuri cibernetice asupra infrastructurii critice a Ucrainei, precum reţelele de electricitate şi gaz.

VEZI ȘI: Ministrul Apărării de la Kiev: Nu există motive pentru declararea stării de război în Ucraina

Oleksii Reznikov, ministrul Apărării din Ucraina, spune că nu există motive pentru declararea stării de război pe cuprinsul țării

Ministrul Apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov, în cadrul unei emisiuni televizate la ICTV, a vorbit despre declararea stării de război:

„Sunt convins că pentru introducerea stării unui regim de drept deosebit nu există motive. Nici într-un caz nu trebuie făcută aceasta numai pentru a reglementa şi a pune în cadrul normelor atmosfera din medii şi spaţiul informativ. Noi trăim într-o ţară democratică, de aceea ne învăţăm să trecem şi aceste încercări. Sunt absolut convins, că vom depăşi şi această criză, care, în primul rând, poartă un caracter informaţional, şi vom ieşi din toate acestea mai puternici. Starea de război se introduce atunci, când se declanşează agresiunea, invazia. Sper că invazia nu va avea loc”, a accentuat Oleksii Reznikov.

După cum precizează Ukrinform, experţii din Occident examinează câteva variante ale agresiunii ruse împotriva Ucrainei. Din documentele difuzate ale Serviciului de informaţii american se spune că Federaţia Rusă poate organiza invazia cu participarea a sute de grupuri tactice. Trupele ruse pot ataca şi din Belarus. La frontierele Ucrainei sunt concentrate trupe ruse cu un efectiv de 140 mii militari, scrie Libertatea Cuvântului.

Șefa diplomaţiei germane: Anunţul retragerii unor trupe ruseşti trebuie urmat de fapte

Șefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a atras atenția că anunţul retragerii unor trupe ruseşti de la frontiera cu Ucraina trebuie "urmat de fapte".

'Până în prezent, nu există decât anunţuri, iar acestea trebuie acum urmate de fapte, deoarece avem nevoie de încredere, avem nevoie de securitate pentru toţi cetăţenii aici, la noi, în Europa', a declarat ministrul german de Externe la Madrid, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său spaniol, José Manuel Albares, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Rusia a dispus marţi retragerea în garnizoane a unor unităţi desfăşurate în apropiere de frontiera ucraineană, un prim semn de detensionare, prezenţa lor stârnind de mai multe săptămâni temeri legate de o invazie, pe fondul tensiunilor dintre Rusia şi Occident.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel