Atac cu cuţitul în grădina unei moschei din Turcia. Cel puţin 5 oameni au fost răniţi de un tânăr ”pasionat de jocuri de război” - Foto

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Un tânăr, ”influenţat de jocuri de război”, a înjunghiat și rănit cel puțin 5 persoane, în grădina unei moschei din Eskisehir, în nord-vestul Turciei.

Tânărul era mascat, purta cască şi vestă antiglonţ. Acesta a înjunghiat şi rănit luni cel puţin cinci persoane, dintre care una grav, înainte de a fi pus la pământ de poliţie, în grădina unei moschei din Eskisehir, în nord-vestul Turciei, conform presei locale, citate de AFP. 

Suspectul și-a filmat atacul

Suspectul are 18 ani și și-a filmat atacul, difuzând-o, în direct, pe platforma X. Acesta era înarmat cu un cuţit lung. Pe imagini se mai vede cum a fost imobilizat de poliţie, Suspectul a fost plasat în arest preventiv.

Unele media spun că ar fi vorba despre şapte răniţi, dintre care unul zace la pământ, conform imaginilor difuzate pe X.

Foto 

 

Era ”influenţat de jocuri de război”

Imaginile pe care le-a filmat cu el însuşi arată că suspectul purta şi ochelari de protecţie deasupra măştii, ascunzându-şi astfel total chipul. Mai multe site-uri spun faptul că tânărul purta pe piept un ”soare negru”, simbol nazist format din trei zvastici. Atacatorul nu a strigat nimic şi nici nu a revendicat atacul, potrivit cotidianului Cumhuriyet, care afirmă că era ”influenţat de jocuri de război”, notează Agerpres.

Citește și - Atac armat în Istanbul

Amintim că un atac armat a avut loc, în Istanbul, în februarie 2024. Șase oameni, inclusiv trei ofițeri de poliție, au fost rănite într-o tentativă de atac terorist în fața unui tribunal din Istanbul. Cei doi atacatori au fost omorâți, au declarat autoritățile, potrivit Reuters.

S-a crezut faptul trăgătorii, o femeie și un bărbat, fac parte din grupul militant de stânga DHKP-C, a subliniat ministrul turc de Interne Ali Yerlikaya pe platforma socială X.

Cele două persoaone au tras într-un punct de control al poliției din proximitatea tribunalului central.

„O tentativă de atac terorist a fost efectuată astăzi spre punctul de control din fața Tribunalului Caglayan”, a declarat Yerlikaya. ”S-a constatat că cei doi trădători – numiți E.Y. și P.B. – care au fost neutralizați erau membri ai organizației teroriste DHKP/C”, a continuat el. Vezi articolul inițial aici!

Citește și - Atac armat într-o biserică catolică din Istanbul, chiar în timpul slujbei. Un om a fost omorât. ”Atac deplorabil, căutăm vinovații”

Un atac armat a avut loc într-o duminică dimineață, la începutul acesti an, la Biserica Catolică Santa Maria din Istanbul, chiar în timpul slujbei. Două persoane, care purtau măști, au intrat în biserică în timpul slujbei și au deschis focul. ”Atac deplorabil, căutăm vinovații”, a spus ministrul de interne turc.

Conform informațiilor agenției de presă DHA, o persoană a decedat. În mod concret, două persoane care purtau măști au intrat în Biserica Catolică Santa Maria din cartierul Sarıyer din Istanbul și au deschis focul către oamenii din interior. O persoană a murit în timpul împușcăturii, notează GreekCityTimes. 

Ministrul turc de Interne, Ali Yerlikaya, a evidențiat faptul că a fost declanșată o anchetă despre incident, adăugând că „în timpul slujbei de la Biserica Santa Maria din districtul Sarıyer, un bărbat care participa la slujbă a fost atacat cu o armă de două persoane care purtau măști și, din păcate, și-a pierdut viața. A fost declanșată o anchetă de amploare în acest caz și se fac eforturi pentru arestarea făptuitorilor. Condamnăm ferm acest atac josnic”.  Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel