Atac cu cuțitul într-o gară din Paris. Un militar a fost rănit

foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters

Incident spontan în Paris!

Un militar francez care participa la o patrulă antiteroristă a fost rănit luni seara de un bărbat înarmat cu un cuțit la Gare de l'Est din Paris. Suspectul a fost arestat, a anunțat ministrul de Interne, Gérald Darmanin, potrivit Agerpres.

Ministrul a precizat pe platforma X că viața militarului "nu este în pericol". Potrivit unei surse din poliție, soldatul a fost rănit la umăr.

Atacul survine vine cu mai puţin de două săptămâni înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris (26 iulie-11 august).

"Gândurile sunt la militarul rănit în această seară la Gare de l'Est care participa în cadrul operaţiunii Sentinelle", a scris, de asemenea, pe X ministrul Forţelor Armate, Sébastien Lecornu.

"Sprijin şi recunoaştere pentru forţele noastre armate care participă mai mult ca niciodată la asigurarea securităţii francezilor", a adăugat el.

Operațiunea Sentinelle a fost inițiată în 2015, după atacul asupra redacției revistei satirice Charlie Hebdo din Paris. De atunci, patrulele de soldați puternic înarmați au devenit o prezență obișnuită în viața de zi cu zi a parizienilor.

În februarie 2017, un egiptean a atacat cu o macetă militari din cadrul operațiunii Sentinelle, aflați de serviciu la Carrousel du Louvre, lângă Muzeul Luvru din Paris, strigând "Allah Akbar".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel