Atac cu cuțitul într-un tren din Bavaria. Mai multe persoane au fost rănite

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mai multe persoane au fost rănite într-un atac cu cuţitul într-un tren în landul Bavaria, a anunţat poliţia.

Trenul Intercity Express (ICE), care circula între staţiile Regensburg şi Nurnberg, este oprit în oraşul Seubersdorf, a indicat un purtător de cuvânt al poliţiei federale, potrivit DPA, transmite Agerpres. Conform radioului public Bayerischer Rundfunk (BR24), mai multe persoane sunt rănite.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat pentru BR24 că circumstanţele atacului sunt neclare. El nu a putut preciza dacă a fost operată vreo arestare. Apelul de urgenţă a fost primit de poliţie la ora locală 09.00 (08.20 GMT), iar poliţiştii s-au deplasat la faţa locului. Un purtător de cuvânt al companiei feroviare Deutsche Bahn a declarat că linia de cale ferată Regensburg-Nurnberg a fost închisă de la ora 09.00.

Busculadă în Texas, Statele Unite. Opt persoane au murit

Cel puţin opt persoane şi-au pierdut viaţa şi numeroase altele au fost rănite într-o busculadă produsă vineri seara la festivalul de muzică Astroworld din Houston, statul Texas, au informat autorităţile americane, relatează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

"Mulţimea a început să se împingă spre scenă. Acest lucru a creat un moment de panică care a condus la rănirea mai multor persoane, oamenii au început să cadă, să-şi piardă cunoştinţa şi s-a creat şi mai multă panică", a declarat şeful pompierilor din Houston, Samuel Pena, în cadrul unei conferinţe de presă sâmbătă dimineaţă, în faţa NRG Park, unde a avut loc festivalul.

Multe alte persoane au fost rănite

"Avem cel puţin opt decese confirmate în această seară (vineri) şi numeroase persoane rănite", a spus el, adăugând că 17 persoane au fost transportate la spital, între care 11 erau în stop cardiac. Potrivit televiziunii locale KHOU 11 News Houston, incidentul s-a produs în jurul orei 21:00 sau 21:15 în seara de deschidere a festivalului.

Tragedia a avut loc când mulţimea s-a înghesuit în timpul unui concert al rapperului Travis Scott, a precizat Houston Chronicle. Circa 50.000 de persoane s-au prezentat la evenimentul de două zile, a adăugat ziarul. Cea de-a doua zi a festivalului a fost anulată. Poliţia din Houston a anunţat lansarea unei anchete pentru a se stabili cauzele acestei tragedii, precizând că examinează înregistrările video de vineri seara.

"În câteva minute, mai multe persoane s-au prăbuşit şi prezentau simptome de stop cardiac", a spus poliţia, adăugând că concertul s-a încheiat după busculadă. Astroworld este un festival de muzică lansat în 2018 de rapperul american Travis Scott, originar din Texas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel