Atac cu rachetă la Liov, în Ucraina. Trei persoane au murit

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Aflat la câte sute de kilometri de linia frontului, oraşul ucrainean Liov a fost lovit de un atac cu rachetă noaptea trecută. 

"Deja sunt trei morţi", a indicat Andrii Sadovi, primarul din Liov, într-un mesaj pe Telegram, după ce a anunţat de asemenea "opt răniţi" şi "numeroase apartamente" avariate, potrivit unui videoclip postat pe reţeaua de socializare.

Înainte de acest anunţ, autorităţile spuneau că patru persoane au fost rănite şi că una se află în stare gravă, dar şi că infrastructura critică a oraşului fusese avariată. 

Mai devreme, edilul semnalase "o serie de explozii" auzite în oraş.

La câteva sute de kilometri de front, Liov şi regiunea sa au fost ţinta unor atacuri de mai multe ori de la invazia rusa a Ucrainei, pe 24 februarie 2022, scrie Agerpres.

Atac cu dispozitiv explozibil într-un tribunal din Kiev 

Două persoane au fost rănite miercuri după un atac cu dispozitiv explozibil într-un tribunal districtual din Kiev, conform Ministerului ucrainean de Interne. 

"Un atacator a murit pe loc. Conform informaţiilor preliminare, el s-a detonat", a transmis ministrul de interne Igor Klimenko pe reţelele sociale, precizând că doi poliţişti au fost răniţi.

Anterior, Klimenko a anunţat o explozie într-un tribunal din Kiev şi trimiterea unor echipe la faţa locului.

"Există o situaţie de urgenţă la tribunalul Şevcenkivskii din Kiev. Poliţia a primit informaţii despre o explozie. Echipe de anchetatori, forţe speciale, experţi în explozivi şi alte servicii necesare sunt la faţa locului", a transmis el într-un mesaj pe reţelele sociale.

"Potrivit primelor informaţii, un bărbat a detonat un dispozitiv pe care îl adusese la audiere', a adăugat ministrul, precizând că 'detaliile urmează să fie clarificate", potrivit AFP şi Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel