Atac la un festival din Germania. Trei persoane au fost ucise, iar alte cinci rănite

Festivalul din orașul Solingen din Germania a fost ținta unui atac. 

Cel puțin trei persoane au fost ucise și alte cinci au fost rănite grav într-un atac cu cuțitul la un festival în orașul Solingen din vestul Germaniei, au anunțat autoritățile. Atacul a avut loc în Fronhof, o piață unde cântau trupe live.

"Noi, cei din Solingen, suntem cu toții în stare de șoc. Cu toții am vrut să sărbătorim împreună aniversarea orașului nostru și acum avem morți și răniți de plâns," a declarat primarul din Solingen, Tim Kurzbach. 

Poliția a confirmat că suspectul este în libertate. Autoritățile au emis o alertă majoră și au declanșat o operațiune de căutare.

Agenția de știri germană DPA a citat surse neidentificate din cadrul poliției care au afirmat că arma folosită în atacul din piața centrală Fronhof se crede că a fost un cuțit. Atacatorul a înjunghiat mai multe persoane la întâmplare, au raportat sursele interne.

Unul dintre organizatorii festivalului, Philipp Müller, a apărut pe scenă și a sfătuit participanții la festival să "fie atenți, deoarece, din păcate, atacatorul nu a fost prins încă."

"Mi se rupe inima că a avut loc un atac asupra orașului nostru," a mai spus primarul Kurzbach. 

Atacul de la Slingen a avut loc la "Festivalul Diversității"

Festivalul Diversității, care marchează cea de-a 650-a aniversare a orașului, a început vineri și trebuia să continue până duminică. Mai multe scene din străzile centrale au oferit atracții precum muzică live, cabaret și acrobații.

Solingen are aproximativ 160.000 de locuitori și este situat aproape de Köln și Düsseldorf. Orașul se află în zona Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat stat al Germaniei, care se învecinează cu Țările de Jos.

Autoritățile au anulat restul evenimentului de weekend.

Ministrul de interne al statului, Herbert Reul, a vizitat locul incidentului sâmbătă dimineață, declarând reporterilor că a fost un atac țintit asupra vieții umane, dar a refuzat să speculeze cu privire la motiv.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că nu pot oferi detalii despre presupusul atacator.

Atacuri din Germania

În iunie, un polițist de 29 de ani a murit după ce a fost înjunghiat în Mannheim, în timpul unui atac asupra unei demonstrații de dreapta.

Atacatorul, un afgan de 25 de ani care a ajuns în Germania în 2014, a atacat mai mulți membri ai unei mișcări anti-islamice în piața unui oraș din vestul țării.

Acesta este acuzat de omor, tentativă de omor în cinci cazuri și vătămare corporală gravă, conform purtătoarei de cuvânt a poliției. 

Tânărul, care a fost rănit după ce a fost împușcat de un polițist, a fost supus unei intervenții chirurgicale, iar medicii i-au salvat viața.

Imaginile cu atacul, care au circulat pe rețelele sociale, au fost descrise de Olaf Scholz drept "oribile".

În aceste imagini, se observă cum agresorul, înarmat cu un cuțit, atacă mai întâi mai mulți membri ai Mișcării Cetățenești Pax Europa (BPE), care denunță Islamul politic în Germania și pregătea o reuniune publică.

Printre persoanele rănite se numără și una dintre cele mai cunoscute personalități, Michael Stürzenberger, care militează de ani de zile împotriva Islamului în Germania și are legături cu extrema dreaptă.

.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel