Război Israel vs. Hamas. Update: Peste 150 de morți și 1.100 de răniți / Teroriștii au lansat un nou atac asupra orașului Tel Aviv / video

Breaking news. Atac masiv asupra Israelului declanșat de gruparea teroristă Hamas.

UPDATE - 

Numărul palestinienilor răniți în atacurile israeliene de răzbunare a crescut de la 1.610 la 1.700, au declarat oficialii din domeniul sănătății din Fâșia Gaza.

Cel puțin 232 de persoane au fost ucise în atacuri, au adăugat ei.

Israelul a lansat ceea ce a numit „Operațiunea Sabia de Fier” ca răspuns la incursiunea Hamas de sâmbătă.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a declarat că lovește ținte în Gaza din aer.

UPDATE - 

Președintele Palestinei îi cere lui Emmanuel Macron să intervină pentru a stopa „agresiunea israeliană”.

UPDATE - 

232 de palestinieni au fost uciși în atacurile lansate sâmbătă după-amiază de Israel.

UPDATE - 

Teroriștii Hamas au lansat în această seară un nou atac cu rachete asupra orașului Tel Aviv din Israel, cu 150 de rachete.

UPDATE - 

Peste 150 de morți și 1.100 de răniți

UPDATE - 

Israel a bombardat casa liderului Hamas.

UPDATE - 

Israelul a tăiat electricitatea către Fâșia Gaza.

UPDATE - 

Hamas anunță că ține ostatici zeci de soldați și ofițeri israelieni în tuneluri securizate.

UPDATE - 

Ministrul Afacerilor Externe din Turcia s-a oferit să ajute la medierea conflictului dintre Israel și Hamas.

UPDATE - 

Yair Lapid, liderul opoziției din Irael, i-a ceurt lui Benjamin Netanyahu să formeze de urgență un guvern comun.

UPDATE - 

Purtătorul de cuvânt al Armatei Israelului acuză Hamas de crime de război, după ce organizația teroristă a luat ostatici și i-a dus în Gaza.

UPDATE - 

Antonio Guterres îndeamnă la eforturi diplomatice pentru a se evita o conflagrație mai amplă.

UPDATE - 

Biden: Sprijinul administrației mele pentru securitatea Israelului este de neclintit. SUA avertizează orice altă parte ostilă față de Israel care încearcă să profite în această situație! - Citește mai mult AICI.

UPDATE - 

Atacul Hamas, un semn de 'încredere', comentează MAE iranian

UPDATE -

O asistentă și un șofer de ambulanță au fost uciși în atacurile israeliene asupra a două spitale din Gaza. sâmbătă, a anunțat grupul de asistență medicală Medici fără frontiere (MSF).

Loviturile au rănit mai multe persoane și au deteriorat o stație de oxigen, a declarat MSF pe platforma de socializare X.

UPDATE -

Forțele Hamas sunt angajate în bătălii cu Israelul în 25 de locații.

UPDATE -

Benjamin Netanyahu a avut o discuție la telefon cu președintele american Joe Biden.

UPDATE -

Forța de menținere a păcii ONU declară că a „îmbunătățit prezența” în sudul Libanului, inclusiv „operațiunile de contra-lansare de rachete”

UPDATE -

Antony Blinken spune că SUA condamnă fără echivoc „atacurile îngrozitoare” ale Hamas împotriva Israelului.

'Nu există niciodată justificare pentru terorism. Suntem în solidaritate cu guvernul și poporul Israelului și își prelungim condoleanțele pentru viețile israeliene pierdute în aceste atacuri', a spus Blinken într-o declarație emisă de Departamentul de Stat.

'Vom rămâne în contact strâns cu partenerii noștri israelieni. Statele Unite susțin dreptul Israelului de a se apăra'", a adăugat el. 

UPDATE -

Zeci de palestinieni care încercau să intre în Israel de pe mare au fost uciși de Forțele Navale Israeliene.

UPDATE -

Ministerul de Externe al Iranului a declarat că atacurile de sâmbătă ale aliatului său Hamas sunt dovada încrederii sporite pe care o au palestinienii în fața Israelului, a raportat agenția de presă semi-oficială ISNA.

„În această operațiune s-a folosit elementul surpriză și alte metode combinate, care arată încrederea poporului palestinian în fața ocupanților”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Nasser Kanaani, citat de ISNA într-un interviu.

Atacurile „au dovedit că regimul sionist este mai vulnerabil ca niciodată și că inițiativa este în mâinile tinerilor palestinieni”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Bahadori-Jahromi, agenției de presă de stat IRNA.

UPDATE -

Cel puțin 100 de cetățeni din Israel au fost uciși de Hamas, relatează N12 din Israel

UPDATE -

198 de palestinieni au murit în urma atacurilor aeriene israeliene de represalii în Fâșia Gaza - au declarat oficialii din domeniul sănătății de acolo, conform Sky News.

Oficialii au adăugat că cel puțin 1.610 de persoane au fost rănite în atacuri.

Israelul a lansat ceea ce a numit „Operațiunea Sabia de Fier” ca răspuns la incursiunea Hamas, care a început cu lovituri masive de rachete în această dimineață.

UPDATE -

Japonia condamnă cu fermitate lansările de rachete și atacurile transfrontaliere ale Hamas și ale altor grupuri armate palestiniene pe teritoriul israelian, a anunțat sâmbătă Ministerul de Externe.

Japonia îndeamnă toate părțile să exercite cea mai mare reținere pentru a preveni alte daune, a spus ministerul într-un comunicat.

UPDATE -

Aproximativ 50 de ostatici israelieni sunt ținuți de oameni înarmați ai Hamas în Beeri, conform Reuters. - VEZI FOTO AICI

Adjunctul șefului Hamas, Saleh Al-Arouri, la Al Jazeera: „Avem un număr mare de captivi israelien, printre care și ofițeri superiori”.

UPDATE - 198 de palestinieni uciși în atacuri aeriene israeliene

UPDATE -

Kuweitul și-a exprimat „îngrijorări grave” cu privire la evoluțiile dintre Israel și palestinieni, acuzând Israelul pentru ceea ce a numit „atacuri flagrante”.

Ministerul de Externe din Kuweit a cerut comunității internaționale să „oprească practicile provocatoare ale ocupației” și „politica de extindere a așezărilor”.

UPDATE -

Secretarul Apărării Statelor Unite, Lloyd Austin: Vom lucra pentru a ne asigura că Israelul are tot ce îi trebuie pentru a se apăra

UPDATE -

Aproximativ 50 de ostatici israelieni sunt ținuți de oameni înarmați ai Hamas în Beeri.

UPDATE -

Numărul israelienilor uciși în atacul Hamas a fost confirmat la cel puțin 40.

Cea mai recentă cifră oficială cu privire la numărul de răniți este de 545, deși un raport sugerează că până acum 740 de oameni au fost răniți.

UPDATE - Iranul a reacționat și și-a manifestat susținerea față de gruparea teroristă Hamas. 

Un consilier al liderului suprem al Iranului Ali Khamenei i-a felicitat sâmbătă pe teroriștii palestinieni pentru lansarea celui mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani, informează Reuters care citează ISNA.

Felicităm luptătorii palestinieni”, a spus Rahim Safavi. Oficialul iranian a declarat totodată sprijinul Teheranului pentru teroriștii din Hamas „Vom fi alături de luptătorii palestinieni până la eliberarea Palestinei și a Ierusalimului”.

Iranul poartă un război proxy împotriva Israelului și susține activ economic și financiar grupările teroriste.

UPDATE - Israelul a declarat stare de război

Știrea inițială: 

Potrivit Reuters, rapoartele preliminare indică faptul că mai mulți teroriști palestineni s-au infiltrat din Gaza în Israel. În acest moment există confruntări între gruparea Hamas și IDF (forțele de apărare israeliene). 

Concomitent mai multe rachete au fost lansate din Gaza către Israel, amintește Reuters.

Situația este în desfășurare.

Sirenele sună în mai multe orașe israliene, inclusiv Ierusalim. 

Publicația Times of Israel subliniază că IDF, Armata israelului, a demarat procedurile privind pregătirile de război. 

Zeci de rachete au fost trase dinspre Fâşia Gaza spre Israel sâmbătă dimineaţa, punând capăt unui armistiţiu în linii mari respectat, după sfârşitul războiului de cinci zile din luna mai.

Hamas a anunțat o operațiune militară de amploare

Liderul braţului armat al mişcării Hamas a anunţat sâmbătă declanşarea unei operaţiuni - "Potopul Al-Aqsa" - împotriva Israelului, în timp ce rachete sunt lansate cu sutele dinspre Fâşia Gaza asupra teritoriului israelian, informează agenţiile de presă internaţionale.

"Am decis să punem capăt tuturor crimelor de ocupaţie" (ale Israelului) şi "peste 5.000 de rachete" au fost trase în această dimineaţă, a declarat Mohammad Deif, comandantul Brigăzilor Ezzedin al-Qassam, într-o înregistrare audio difuzată de Al-Aqsa TV, postul de televiziune al Hamas, mişcare islamistă la putere în Gaza, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel