Atac la granița României: RO-ALERT Tulcea şi Constanţa. E o premieră pentru județul de pe litoral. Mesajul din plină noapte care a îngrozit lumea la mare

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

A fost emis mesaj  RO-ALERT pentru Tulcea şi Constanţa.

VEZI ȘI: Dacă ești în Constanța și primești mesaj RO-ALERT cu „Adăpostiți-vă! Pot cădea obiecte”, în ce adăposturi de protecție civilă poți merge

VEZI ȘI: BREAKING NEWS  MApN, anunț de ultimă oră după mesajul care a speriat Constanța în miez de noapte: Totul despre desfășurarea de forțe

Este pentru prima dată când un astfel de mesaj este trimis și în județul Constanța. Până acum au mai fost alertate doar județele Tulcea, Brăila și Galați.

Populaţia din judeţele Tulcea şi Constanţa a primit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un mesaj RO-ALERT, după ce structurile de apărare şi securitate naţională au identificat un posibil atacat aerian al Federaţiei Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei.

Mesajul a fost transmis în jurul orei 2,30 şi avertiza populaţia cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, prezentând în acelaşi timp măsuri de adăpostire.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Delta precizează într-o informare de presă că aceste mesaje au rolul de informare a populaţiei din zona de graniţă a României cu Ucraina despre faptul ca sunt posibile atacuri ale federaţiei şi Ruse asupra teritoriului ucrainean şi ca există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriului naţional.

„Până la ora emiterii acestui comunicat nu au fost înregistrate apeluri la numărul unic de urgenţă 112 în dispeceratul ISU Tulcea”, se specifică în informare. 

Conform datelor furnizate de autorități, doar puțin peste 3% din populația municipiului Constanța ar putea folosi adăposturile în caz de urgență. Orașul dispune de 64 de buncăre, cu o capacitate totală de aproximativ 9.500 de persoane, în timp ce populația oficială depășește 300.000 de locuitori. La nivelul întregului județ, doar 2,42% din populație ar putea fi adăpostită în cele 136 de buncăre disponibile.

2. -imagine fara descriere- (ro-alert_39736400.jpg)

VEZI ȘI ALTE ȘTIRI:

Forţele aeriene ucrainene au anunţat, sâmbătă, că Rusia a lansat în total 67 de drone cu rază de acţiune lungă într-un atac nocturn masiv asupra Ucrainei, dintre care 58 au putut fi doborâte, informează Reuters.

Forţele aeriene ucrainene au precizat într-un comunicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram că unităţile de apărare au intrat în acţiune în 11 regiuni din Ucraina.

Corespondenţii Reuters din capitala ucraineană Kiev au auzit o serie de explozii la scurt timp după ora 03:00 (00:00 GMT), sâmbătă, iar unele dintre ele a răsunat mai puternic în zona de lângă centrul oraşului.

De la declanşarea invaziei sale în februarie 2022, Moscova a lansat mii de rachete şi drone cu rază de acţiune lungă asupra Ucrainei.

Forţele aeriene ale Kievului au mai informat că drone Shahed au fost lansate dinspre două regiuni de frontieră ale Rusiei, precum şi din Peninsula Crimeea ocupată de Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel