Atac sângeros în Nigeria: Cel puțin 81 de morți și zeci de dispariții

Sursa foto: Reuters
Sursa foto: Reuters

Cel puțin 81 de persoane au fost ucise în urma unui atac devastator al grupării jihadiste Boko Haram asupra satului Mafa din nord-estul Nigeriei.

Conform poliţiei statului Yobe, aproximativ 150 de presupuşi membri ai grupării Boko Haram, înarmaţi cu arme de foc şi grenade, au atacat satul Mafa pe motociclete duminică, în jurul orei 16.00.

"Credem că sunt represalii legate de uciderea a doi terorişti ai Boko Haram de către grupurile de autoapărare ale satului", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Abdulkarim Dungus. Jihadiştii i-au acuzat de mai multe ori pe locuitorii din Mafa că ajută armata în operaţiunile acesteia împotriva Boko Haram.

"Cel puţin 81 de persoane au fost ucise", a declarat la rândul său Bulama Jalaluddeen, purtătorul de cuvânt al preşedintelui guvernului local din Tarmuwa, unde se află Mafa.

Atacatorii "au dat foc caselor, care erau în mare parte locuinţe cu acoperiş de paie, iar cei care se ascundeau înăuntru au fost arşi de vii", a indicat un agent administrativ al guvernului local din Tarmuwa, sub protecţia anonimatului, după ce a vorbit cu un locuitor din Mafa care a reuşit să scape din atac.

Potrivit lui Jalaluddeen, 34 de cadavre au fost îngropate în Babbangida, sediul guvernului local al teritoriului, iar alte peste 30 sunt încă la Mafa.

"Cincisprezece corpuri fuseseră deja îngropate de rudele lor când soldaţii au ajuns la Mafa pentru a evacua corpurile. Iar un număr necunoscut de victime din satele din apropiere care au fost prinse în atac au fost luate şi îngropate de rudele lor înainte de sosirea soldaţilor", a adăugat el.

Poliţia nu a raportat deocamdată niciun bilanţ, dar estimează că Boko Haram a ucis "numeroase persoane şi a ars multe magazine şi case" în timpul acestui atac, potrivit purtătorului său de cuvânt din statul Yobe.

Satele din statul Yobe, formate în principal din fermieri şi păstori, sunt adesea jefuite sau extorcate de jihadiştii din Boko Haram şi din facţiunea sa rivală, Stat Islamic în Africa de Vest (Iswap).

În ultimii ani, jihadiştii şi-au intensificat atacurile în nordul ţării împotriva fermierilor, tăietorilor de lemne, ciobanilor şi chiar pescarilor, pe care îi acuză că informează armata şi miliţiile locale care se luptă cu ei, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel