EXCLUSIV  Atac terorist la Bruxelles. Eugen Tomac: Toate structurile de securitate din Europa trebuie să aibă o abordare unitară și cu toleranță zero față de orice grup extremist 

Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

Europarlamentarul Eugen Tomac a vorbit despre atacul terorist de luni seară din Bruxelles, unde două persoane și-au pierdut viața. Liderul PMP a afirmat în exclusivitate pentru DC News că forțele de securitate din Europa trebuie să coopereze mai mult și să aibă „toleranță zero față de orice grup extremist”.

„Din păcate, Europa nu este ferită de consecințele conflictului din Orientul Mijlociu după atacul terorist al Hamas asupra Israelului. Se comit crime oribile și în inima Europei. Atacul din Bruxelles ne-a șocat pe toți pentru că doi oameni nevinovați și-au pierdut viața într-un mod tragic fiind împușcați de un militant extremist.

Este clar că din acest moment toate structurile de securitate din Uniunea Europeană trebuie să aibă o abordare unitară și cu toleranță zero față de orice grup extremist care reprezintă o amenințare la adresa cetățenilor europeni. În vremuri de criză se acționează cu măsuri ferme și cu toleranță zero față de cei care cred că pot pune la încercare lumea liberă pe care a construit-o Uniunea Europeană după Al Doilea Război Mondial”, ne-a spus europarlamentarul Eugen Tomac.

 

„Aceste atacuri teroriste sunt o consecință a propagandei din statele din care provin acești cetățeni care se refugiază în Europa”

 

 

„A existat o abordare extrem de superficială în ceea ce privește descurajarea acestor nuclee care duc o propagandă anti-europeană împotriva valorilor europene, împotriva democrației, subminând drepturile omului și îndoctrinând populația să își asume o teză prin care atacă pur și simplu demnitatea umană și, evident, pun în pericol libertatea și democrația.

Aceste atacuri teroriste sunt o consecință a propagandei din statele în care provin acești cetățeni care se refugiază în Europa sub pretextul că sunt în nesiguranță acasă la ei, dar în realitate vin influențați de propaganda extremistă din statele lor, indiferent de unde provin aceștia.

Subliniez că din acest moment, structurile de securitate ale statelor membre trebuie să aibă o abordare unitară pentru a eradica orice nucleu extremist din Europa.

Oamenii, nu teroriștii, care au venit aici pentru a trăi în siguranță s-au integrat, sunt civilizați, respectă regulile, iar aceste nuclee care duc o propagandă asumată pro-extremistă și susțin tezele teroriștilor trebuie anihilate fără niciun fel de reținere”, a mai declarat europarlamentarul Eugen Tomac pentru DC News.

„Situația este una de teroare. Toată lumea trebuie să rămână acasă”

 

 

„Situația este una de teroare. Au fost închise școlile. În instituțiile europene se desfășoară activitatea la distanță și apelul autorităților locale a fost de a rămâne vigilenți și dacă nu există urgențe toată lumea trebuie să rămână acasă tocmai pentru a evita o situație imprevizibilă într-un moment de asemenea intensitate și tensiune gravă după atacul terorist de ieri”, ne-a mai precizat Eugen Tomac.

Bărbatul suspectat că ar fi autorul atacului terorist de la Bruxelles, soldat cu moartea a doi cetăţeni suedezi şi rănirea unei a treia persoane, era cunoscut autorităţilor, a declarat marţi ministrul belgian al justiţiei, Vincent Van Quickenborne, citat de dpa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel