Atac violent într-o școală: patru persoane, rănite de un elev înarmat cu un ciocan

Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Patru persoane au fost rănite într-o școală din orașul Celeabinsk, situat în regiunea Ural, după ce un elev de 13 ani i-a atacat cu un ciocan. Atacatorul, un elev al instituției, a lovit mai mulți colegi și o profesoară cu un ciocan înainte de a fi reținut.

Incidentul, care a avut loc luni, a fost confirmat de autoritățile locale, conform agenției France Presse. Guvernatorul regiunii, Aleksei Teksler, a anunțat pe Telegram că a fost declarată „situație de urgență” la școala nr. 68 din Celeabinsk. 

Potrivit Ministerului Sănătății din Celeabinsk, patru persoane au fost rănite: două fete, un băiat de 13 ani și o profesoară. Toți cei patru răniți au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Atacatorul avea un cuțit și un pistol de jucărie

Conform unei surse din cadrul poliției, citată de agenția RIA Novosti, băiatul mai avea asupra sa un cuțit și un pistol. Totuși, procuratura din Celeabinsk a clarificat ulterior că pistolul era unul de jucărie, nu unul real.

Autoritățile ruse au deschis o anchetă pentru „organizarea unei crime” și „neglijență”, investigând circumstanțele care au permis elevului să introducă un ciocan în școală. „Se pune o mare întrebare: cum a putut un elev să intre în școală cu un ciocan? De ce nu a reacționat personalul de pază?”, a întrebat retoric guvernatorul Teksler. În consecință, el a ordonat verificarea nivelului de securitate în toate școlile din regiune.

Motivul atacului: bullying-ul

Inițial, motivele atacului nu au fost cunoscute. Cu toate acestea, tatăl băiatului a declarat ulterior pentru canalul de Telegram Baza că fiul său era victima bullying-ului. „Colegii lui de clasă îl agresau și îl scuipau, distrugându-l moral”, a afirmat acesta. Tatăl a adăugat că, în ultimele săptămâni, copilul său refuza să mai meargă la școală.

Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare înainte de atac, băiatul a scris că școala a fost creată pentru a „transforma copiii în sclavi”, potrivit publicației Vecerneaia Moskva.

Atacurile în școli, tot mai frecvente în Rusia

Deși odinioară rare, atacurile violente în școlile din Rusia au devenit din ce în ce mai frecvente în ultimii ani. Fenomenul a atras atenția președintelui Vladimir Putin, care a condamnat aceste acte, catalogându-le drept o influență nocivă a globalizării și a culturii importate din Statele Unite. Aceste evenimente au determinat înăsprirea legislației privind portul de arme.

Unul dintre cele mai recente incidente similare a avut loc în decembrie 2023, când o adolescentă de 14 ani a deschis focul într-o școală din Briansk, omorând un coleg înainte de a se sinucide. De asemenea, în septembrie 2022, un atac la o școală din Ijevsk s-a soldat cu 18 morți, iar în 2021, un alt atacator a ucis nouă persoane într-o școală din Kazan, Tatarstan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel