Atacatorul lui Donald Trump a fost identificat de FBI. Cine este Thomas Matthew Crooks

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Trump a fost evacuat rapid de pe scenă de către Secret Service sâmbătă, după ce au fost trase focuri de armă care i-au zgâriat urechea. Atacatorul a fost identificat de FBI ca fiind Thomas Matthew Crooks, un tânăr de 20 de ani din Pennsylvania. Acesta a fost ucis de forțele de ordine.

Trump poate fi văzut în videoclipuri contractându-și corpul spre dreapta, ținându-se de ureche și căzând la pământ. El a fost imediat înconjurat de agenții Secret Service, care l-au dus la mașină. Ceea ce părea a fi sânge putea fi văzut pe partea dreaptă a capului lui Trump.

Președintele Joe Biden a făcut declarații sâmbătă seara, spunând: „Nu există loc în America pentru acest tip de violență.”

Biden intenționa să petreacă weekendul în Delaware, dar sâmbătă seara Casa Albă a anunțat că se va întoarce la Washington în această seară.

Cine este Thomas Matthew Crooks

FBI-ul l-a identificat pe rezidentul din Pennsylvania, în vârstă de 20 de ani, care a fost ucis după ce a încercat să-l asasineze pe Donald Trump, ca fiind Thomas Matthew Crooks.

Crooks era rezident în Bethel Park, un sat situat la aproximativ 55 de mile sud de locul împușcăturii din Butler, Pennsylvania.

El era înregistrat ca votant republican. Însă, înregistrările arată că singura sa donație politică cunoscută, de 15 dolari în 2021, a fost către Act Blue, un grup care sprijină candidații democrați.

Crooks a fost ucis după ce a tras mai multe focuri de armă de pe un acoperiș care avea vedere spre locul mitingului.

El nu avea asupra sa acte de identitate în momentul împușcăturii. Anchetatorii au petrecut ore confirmând identitatea sa suspectată.

NBC News relatează că o fotografie cu trăgatorul mort pe acoperiș înfățișează o persoană care poartă un tricou care promovează ”Demolition Ranch”, unul dintre cele mai populare canale YouTube dedicate armelor de foc.

Fotografia prezintă o persoană întinsă pe un acoperiș sângerând de la cap, înconjurată de oamenii legii. Poartă un tricou gri cu un steag american pe mânecă, iar inscripția este parțial acoperită.

Atacatorul se afla în afara zonei de desfășurare a mitingului, la aproximativ 200-300 de metri de scena pe care se află Donald Trump, și era deasupra unei structuri metalice, despre care se crede că era o magazie, au declarat cele două surse. Atacatorul era înarmat cu o pușcă de tip AR, relatează DefenseRomania.

Tatăl lui Crooks, Matthew Crooks, în vârstă de 53 de ani, a declarat pentru CNN că încearcă să înțeleagă ce s-a întâmplat și că va aștepta să vorbească cu forțele de ordine înainte de a vorbi despre fiul său.

"Ne uităm acum la fotografii și încercăm să-i rulăm ADN-ul și să obținem o confirmare biometrică," a declarat Kevin Rojek, agent special FBI responsabil, în timpul unei conferințe de presă.

USA Today a raportat că zeci de vehicule ale forțelor de ordine erau staționate în afara unei reședințe listate la adresa din înregistrarea electorală a lui Crooks. Agenți de la Biroul de Alcool, Tutun, Arme de Foc și Explozibili erau la fața locului și o echipă de dezamorsare a bombelor era prezentă la reședință, a raportat USA Today.

Perimetrul reședinței suspectului era inconjurat duminică de bandă de avertizare a poliției. Un vehicul al Poliției din Comitatul Alleghany era parcat în afară.

"Este o nebunie că cineva ar face asta," a declarat Dan Maloney, un rezident de 30 de ani din zonă, citat de USA Today.

Reuters nu a putut identifica imediat conturi de social media sau alte postări online ale lui Crooks. Meta, compania-mamă a Facebook și Instagram, nu a răspuns imediat întrebărilor despre dacă platformele au eliminat vreun cont legat de suspect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel