Atacatorul lui Donald Trump era republican. Anchetă FBI: Tânărul a acționat de unul singur. Nu sunt clare motivele din spate

Donald Trump - Foto: Agerpes
Donald Trump - Foto: Agerpes

FBI a confirmat duminică că persoana responsabilă pentru atacul armat de la mitingul fostului președinte Donald Trump din Pennsylvania a acționat pe cont propriu.

Telefonul a fost trimis la laboratorul nostru din Quantico pentru a fi analizat”, a declarat Kevin Rojek, agent special responsabil al biroului FBI din Pittsburgh, citat de CNN.

Rojek a menționat că, deocamdată, nu a fost identificată nicio ideologie politică asociată cu atacatorul. „Suntem încă la începutul acestei investigații”, a subliniat el.

În momentul de față se cunoaște că era înregistrat ca susținător al republicanilor, dar a făcut și o donație la un moment dat pentru o cauză a democraților.

În ceea ce privește acțiunile atacatorului imediat înainte de incident, FBI nu deține încă informații clare.

Familia atacatorului a colaborat cu autoritățile, potrivit lui Rojek. De asemenea, el a confirmat că arma folosită în atac a fost o pușcă de tip AR, achiziționată legal. În mașina suspectului a fost găsit și un „dispozitiv suspect”, care a fost dezamorsat și este în curs de examinare.

Bobby Wells, director adjunct al Diviziei de Combatere a Terorismului din cadrul sediului central al FBI din Washington, D.C., a declarat că FBI tratează acest incident ca pe o tentativă de asasinat și investighează și posibilitatea unui atac terorist intern.

„În acest moment, nu avem nicio dovadă care să sugereze probleme de sănătate mintală în cazul atacatorului”, a adăugat Rojek, încurajând publicul să ofere orice informație relevantă despre atac. Până acum, FBI a primit peste 2.000 de ponturi.

Directorul adjunct al FBI, Paul Abbate, a subliniat că, în urma acestui eveniment, s-a observat o creștere a activității online a celor care încearcă să imite sau să se dea drept atacatorul, care acum este decedat.

Procurorul General Merrick Garland a declarat că a avut întâlniri cu personalul DOJ în dimineața zilei de duminică și că l-a informat pe președintele Biden despre investigație.

„Violența pe care am văzut-o ieri reprezintă un atac asupra democrației înseși”, a spus Garland. „Acest lucru trebuie să înceteze.”

FBI: Motivele atacatorului sunt încă neclare

Oficialii FBI au accentuat faptul că ancheta lor asupra atacului de sâmbătă de la mitingul fostului președinte Donald Trump este abia la început și că agenții lucrează intens pentru a înțelege circumstanțele incidentului.

Atacatorul, Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, nu a avut contacte anterioare cu FBI și nu figura în bazele de date ale agenției. Anchetatorii încearcă să descopere motivele care l-au determinat să comită atacul.

Paul Abbate, director adjunct al FBI, a informat presa că forțele de ordine examinează atent trecutul lui Crooks, activitățile sale zilnice și prezența pe rețelele de socializare, însă până acum nu au găsit nimic amenințător.

„Avem câteva informații limitate despre contactele recente ale acestuia, inclusiv detalii despre mesaje și apeluri telefonice”, a spus Abbate. Până acum, aceste informații nu au dezvăluit nimic legat de motivele atacului sau implicarea altor persoane.

Crooks a utilizat o pușcă de tip AR 556, achiziționată legal de tatăl său, iar anchetatorii încearcă să stabilească cum a obținut acces la arma respectivă. În mașina sa au fost găsite și dispozitive explozive „rudimentare”, care sunt în prezent analizate la Quantico.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel