Atacul asupra bisericii catolice din Istanbul a fost revendicat. Erdogan promite găsirea imediată a atacatorului 

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat duminică seară atacul comis mai devreme asupra unei biserici catolice italiene din oraşul Istanbul, unde a fost ucis un cetăţean turc în vârstă de 52 de ani, relatează agenţia EFE.

Agenţia Amaq, afiliată jihadiştilor, a emis un comunicat în care afirmă că "doi combatanţi ai Statului Islamic au desfăşurat un atac armat împotriva unei biserici creştine" la Istanbul, după care autorii "s-au retras teferi şi nevătămaţi de la locul operaţiunii" desfăşurate "ca răspuns la apelul liderilor Statului Islamic de a ataca evreii şi creştinii pretutindeni".

Duminică la ora locală 11:40 (08:40 GMT) doi atacatori mascaţi au atacat biserica italiană Sfânta Maria în cartierul Sariyer din Istanbul, în timpul desfăşurării unei slujbe, ucigând un cetăţean turc în vârstă de 52 de ani. Potrivit autorităţilor turce, atacul a vizat cu precizie o persoană anume.

Erdogan a promis găsirea imediată a autorului

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a transmis condoleanţe duminică, după atacul comis într-o biserică catolică italiană din Istanbul în timpul slujbei, şi a dat asigurări că au fost luate toate "măsurile necesare" pentru a-i găsi pe atacatori, transmite AFP.

Erdogan, care a vorbit la telefon cu preotul bisericii şi oficialităţi locale, a insistat că se face totul pentru a-i găsi pe atacatori "cât mai repede", potrivit preşedinţiei.

După atentatul asupra discotecii Reina din Istanbul în noaptea de Anul Nou în 2016, Turcia, care în 2016-2017 a desfăşurat o operaţiune militară împotriva Statului Islamic în nordul Siriei, nu s-a mai confruntat cu atentate atribuite grupărilor jihadiste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel