Erdogan vrea să se implice în negocierile dintre Israel și Hamas: Nu va exista pace fără o Palestina independentă și suverană /update

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, a vorbit, luni, la telefon cu liderul palestinian Mahmoud Abbas, a anunțat președinția turcă, potrivit Reuters.

UPDATE

Turcia este pregătită să acționeze ca mediator pentru a pune capăt conflictului dintre Israel și Palestina, dacă cele două părți fac o astfel de propunere, inclusiv pentru schimburile de prizonieri, a declarat președintele Tayyip Erdogan luni, într-o conferință de presă susținută după o ședință de cabinet la Ankara.

"Noi credem că nu va exista pace în regiune fără o Palestina independentă și suverană", a afirmat el.

Turcia face pregătirile necesare pentru a trimite ajutor umanitar în Gaza, a adăugat el.

Erdogan a îndemnat Israelul să oprească bombardamentele asupra teritoriului palestinian și Palestina să înceteze hărțuirea așezărilor civile israeliene.

Știrea inițială:

Erdogan și Abbas au discutat despre cele mai recente evoluții ale conflictului dintre Israel și Hamas, precum și despre tensiunile din regiune.

Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat și duminică că Turcia este hotărâtă să intensifice eforturile diplomatice pentru a obține o detensionare a luptelor dintre forțele israeliene și palestiniene, dar a adăugat că o soluție cu două state este singura modalitate de a obține pace regională, conform Reuters.

Vorbind la Istanbul, Erdogan a spus că acest conflict israeliano-palestinian se află în centrul majorității conflictelor și problemelor din Orientul Mijlociu și a adăugat că acum este o necesitate să se înființeze un stat palestinian independent cu Ierusalimul drept capitală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel