Atacul asupra unei școli din Franța nu are legătură cu situația din Israel. Precizările polițiștilor francezi

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Până în acest moment, nu există nicio indicație care să sugereze o posibilă legătură între atacul asupra unei școli din nordul Franței, de vineri dimineața, și situația actuală din Israel, conform unui oficial de poliție citat de Reuters.

Procuratura antiteroristă a Franței a anunțat mai devreme că va deschide o investigație în urma atacului asupra unei școli din localitatea Arras, care a dus la moartea a cel puțin o persoană.

Atacul asupra unei școli din Arras, în nordul Franței, a fost rezultatul unui "act de terorism islamist barbar", a declarat președintele francez Emmanuel Macron în fața jurnaliștilor vineri, potrivit Reuters.

El a adăugat că poliția a contribuit la prevenirea unei alte posibile tentative de atac în altă parte a Franței. Macron a subliniat că "profesorul ucis s-a implicat pentru a-i proteja pe alții și, fără îndoială, a salvat multe vieți".

Macron a subliniat: "Încă o dată, o școală a fost lovită de barbaria terorismului islamic," el a lăudat curajul profesorilor și a menționat că școala va fi redeschisă sâmbătă. "Alegerea noastră este să nu cedăm terorii, să nu lăsăm nimic să ne despartă," a adăugat el.

Un bărbat înarmat cu cuțitul a comis un atac mortal într-o școală din orașul Arras din nordul Franței vineri.

Unul dintre frații atacatorului a fost și el reținut în apropiere, iar localnicii au fost avertizați să evite centrul orașului Arras.

Atacatorul a fost descris ca fiind originar din Cecenia, dar unele surse media franceze îl identifică ca fiind originar din Rusia. El se afla pe lista de supraveghere a statului, cunoscută sub numele de "Fiche S," care include mii de nume. Doar un număr mic de persoane înscrise acolo sunt monitorizate activ.

Suspectul, care a fost arestat, este un fost elev în vârstă de 20 de ani al liceului Lycee Gambetta, unde a avut loc atacul, conform unei surse din poliție.

Cu o zi înainte, Macron a îndemnat populația franceză să rămână unită și să evite aducerea conflictului Israel-Hamas în țară. Deși nu a stabilit o legătură directă cu evenimentul din Arras, el a subliniat: "Terorismul lovește din nou într-o școală, și asta într-un context pe care cu toții îl cunoaștem."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel