Atacul de joi de la Rotterdam, posibil act terorist - procuratură

Sursa Foto: nos.nl
Sursa Foto: nos.nl

Procurorii din Olanda au declarat vineri că bărbatul suspectat că a ucis o persoană prin înjunghiere și a rănit o alta joi, în Rotterdam, ar fi putut acționa dintr-o posibilă motivație teroristă.

Tânărul de 22 de ani şi-a înjunghiat prima victimă într-un garaj subteran sub podul Erasmus, după care a urcat la nivelul străzii, unde a atacat în mod fatal o altă persoană, a consemnat media locală. Ulterior atacatorul a fost imobilizat de trecători şi poliţie şi reţinut. Procurorii au spus că acesta a fost inculpat pentru omor şi tentativă de omor cu motivaţie teroristă.

"Ancheta iniţială arată că suspectul este posibil să fi acţionat sub impulsul ideologiei", au scris procurorii într-un comunicat, menţionând că tânărul a strigat de mai multe ori în cursul atacului "Allahu Akbar", ceea ce înseamnă "Dumnezeu e mare" în limba arabă.

Martorii au relatat că suspectul avea două cuţite mari şi a atacat la întâmplare

"Dar nu pot fi excluse alte motive", au adăugat procurorii olandezi.

Cel ucis este un bărbat de 32 de ani din Rotterdam, iar cel rănit un bărbat de 33 de ani din Elveţia, conform autorităţilor. Suspectul locuieşte la Amersfoort, oraş situat la circa 80 kilometri de Rotterdam. Acesta a fost şi el grav rănit şi se află în spital.

Potrivit ziarului De Telegraaf, un antrenor personal care tocmai ţinea o oră în aer liber l-a lovit pe suspect cu un baston de fitness, lăsându-l inconştient, iar alţi trecători au aruncat în el cu scaune. Martorii au relatat că suspectul avea două cuţite mari şi a atacat la întâmplare, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel