Atacul din Arras, un import al dramei din Israel? Jurnalist român din Franța, detalii îngrijorătoare: Acesta este riscul!

Atacul din Arras, un import al dramei din Israel? Jurnalist român din Franța, detalii îngrijorătoare: Acesta este riscul! / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Atacul din Arras, un import al dramei din Israel? Jurnalist român din Franța, detalii îngrijorătoare: Acesta este riscul! / Foto: Captură video Antena 3 CNN

Jurnalistul francez de origine română Nicolas Don a vorbit despre atacul din Franța.

Jurnalistul francez de origine română Nicolas Don a vorbit despre atacul din Franța, după ce un profesor a fost înjunghiat de un tânăr de 20 de ani de origine cecenă.

"Sunt în Franța, sunt cu ochii pe televizor ca toată lumea, nu numai din cauza meseriei, ci și din cauza impactului emoțional. Acum mai puțin de două ore, la un liceu din Arras, care e un oraș destul de mare din nordul Franței, un fost elev în vârstă de 20 de ani a intrat înarmat cu un cuțit, a înjunghiat un profesor și a rănit alți doi oameni care în cercau să îl oprească, toate astea strigând "Allah Akbar".

A fost interpelat de forțele de poliție, s-a dovedit că este un fost elev al liceului, de origine cecenă, și că era în evidența poliției franceze pentru fapte de terorism, suspect de radicalizare islamică, deci era deja urmărit. De altfel, și fratele lui a fost arestat acum mai puțin de două ore.

VEZI ȘI: Update: Atacatorul ar avea 20 de ani/ Profesor înjunghiat în Franţa. Atacatorul a strigat "Allah Akhbar"

"Atunci când auzi asta la câteva zile după masacrul din Israel nu te poți gândi decât la un import al conflictului palestiniano-israelian"

Evident că atunci când auzi asta la câteva zile după masacrul din Israel nu te poți gândi, bineînțeles, cu toate limitele de rigoare, nu te poți gândi decât la un import al dramei din Orientul Mijlociu și al conflictului palestiniano-israelian, ceea ce nu ar surprinde pe nimeni. Macron a spus acest lucru aseară, că Franța trebuie să-și păstreze unitatea națională și că nu trebuie ca acest conflict să afecteze națiune franceză. De ce spune asta? Pentru că în cadrul națiunii franceze există cea mai mare comunitate evreiască din Europa, sunt aproape 500.000 de persoane și cea mai mare comunitate musulmană din Europa, peste 5 milioane de persoane, deci acesta este riscul de import.

Astfel de mesaje antisemite de sâmbătă după masacrul din Israel până acum sunt peste 1.000, începând e la violențe fizice până la strigăte de moarte evreilor, etc. Sunt cifrele comunicate de Ministerul de Interne. Zece din cele 100 de școli evreiești sunt închise pentru a le asigura securitatea și toată comunitatea evreiască se simte în pericol. Ieri au fost manifestații interzise în Paris în care s-a strigat "suntem pro-palestinieni și contra evreilor". Deci toată lumea se duce cu gândul la ceea ce se întâmplă acum în Israel, și bineînțeles în Gaza", a spus Nicolas Don la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel