Atacul Hezbollah asupra bazei Golani, ”rezultate dureroase”: peste 60 de răniți și 4 morți

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Atacul de duminică asupra bazei Golani de lângă Haifa a lăsat în urmă zeci de răniți și patru morți.

Citește și: SUA intervin în Orientul Mijlociu. Un sistem THAAD va fi operat de militari americani în Israel

Herzi Halevi, șeful Statului Major al armatei israeliene, a afirmat că atacul de duminică al grupării Hezbollah cu o dronă împotriva bazei Golani, la sud de orașul Haifa, ”este dificil și a provocat rezultate dureroase”, după ce a confirmat, luni dimineață, moartea a patru soldați tineri dintre cei peste 60 de răniți, informează EFE, citat de Agerpres.

”Suntem în război, iar un atac asupra unei baze de antrenament pe frontul de acasă este dificil, iar rezultatele sunt dureroase. Îmbrățișăm familiile îndurerate, suntem alături de răniți și întărim comandanții și soldații”, a spus Halevi în timpul unei vizite pe care a făcut-o duminică seara la această bază de antrenament.

”Continuăm să fim operaționali și să ne pregătim pentru ceea ce urmează. Brigada Golani a înregistrat multe realizări în război și a înfruntat cu hotărâre situații dificile; continuă pe calea acestei moșteniri”, a mai declarat șeful Statului Major israelian.

Comunicatul lui Halevi, infirmarea zvonurilor privind moartea sa

Prin acest comunicat, armata israeliană neagă zvonurile răspândite duminică de unele canale arabe, potrivit cărora Halevi și-ar fi pierdut viața în acest atac efectuat de miliția șiită libaneză.

Atacul a avut loc duminică după-amiază, cu două drone trase de Hezbollah la sud de Haifa, fără ca alarmele să fi sunat în prealabil. Armata israeliană a reușit să intercepteze doar o dronă, cealaltă reușind să lovească baza militară Golani.

Hezbollah a revendicat atacul de duminică, spunând că această acțiune face parte dintr-o serie de operațiuni ce vin ca răspuns la ”atacuri sioniste, în special în cartierele Al Nwaireh și Al Basta din capitala Beirut și în alte regiuni libaneze”.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, care a vizitat, la rândul său, baza de antrenament, a asigurat că vor învăța lecțiile din acest atac pentru a împiedica repetarea unui scenariu asemănător.”În fața amenințării vehiculelor aeriene fără pilot, concentrăm un efort național și ne angajăm să dezvoltăm soluții care să contribuie la combaterea amenințării”, a spus el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel