Un atac ucrainean închide Podul Crimeei după ce strategia a fost divulgată în presa rusă

Unsplash
Unsplash

Autoritățile ruse din Crimeea au închis un punct de trecere vital între teritoriul continental rus și peninsulă, după ce Moscova a acuzat Kyiv de lansarea a zeci de drone către teritoriul Crimeei în timpul nopții.

Circulația peste Podul Crimeii, cunoscut și sub numele de Podul Kerch, a fost "blocată temporar" în primele ore ale dimineții de duminică, conform canalelor locale de Telegram.

Ministerul Apărării al Rusiei a declarat în primele ore ale zilei de duminică că Ucraina a vizat Crimeea cu 38 de drone într-un atac de noapte. Sistemele de apărare antiaeriană ruse au doborât toate dronele care se îndreptau spre teritoriu, a afirmat Moscova. Nu a precizat unde au fost doborâte vehiculele fără pilot și nici dacă au fost provocate daune, potrivit Newsweek.

Câteva canale anonime de pe Telegram au raportat explozii în apropierea orașului portuar Feodosia din Crimeea în primele ore ale dimineții de duminică. Orașul este situat aproximativ 100 de kilometri de Podul Kerch.

Podul Kerch este o legătură strategică între regiunea Krasnodar din Rusia și peninsula Crimeea, pe care Moscova o controlează de la anexarea Crimeii de către Ucraina în 2014. Ucraina a vizat în mod repetat podul în cei mai bine de doi ani de război total și a folosit rachete cu rază lungă de acțiune furnizate de Occident pentru a ataca ruta de aprovizionare crucială pentru trupele rusești.

Închiderea temporară a Podului Kerch și valul de atacuri raportate cu drone survin la scurt timp după ce un oficial al mass-media de stat rusă a publicat o înregistrare ce surprinde discuții între oficiali militari germani privind furnizarea de ajutor militar Ucrainei, inclusiv a rachetelor cu rază lungă de acțiune.

Oficialii germani au discutat cum Ucraina ar putea "lovii Podul Crimeii", a afirmat Margarita Simonyan, șefa outlet-ului controlat de stat Russia Today, într-o postare pe Telegram vineri. Întâlnirea a avut loc pe 19 februarie, a spus Simonyan.

Berlinul a sugerat ulterior că înregistrarea este autentică. "Conform evaluării noastre, o conversație în cadrul diviziei forțelor aeriene a fost interceptată", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării german pentru AFP. "În prezent, nu putem spune cu certitudine dacă au fost făcute modificări la versiunea înregistrată sau transcrisă care circulă pe rețelele sociale."

The Wall Street Journal a relatat sâmbătă că un număr necunoscut de oficiali germani de rang înalt au confirmat autenticitatea înregistrării pentru ziar și că întâlnirea a avut loc prin platforma de conferințe online WebEx.

Cancelarul german Olaf Scholz a refuzat să furnizeze Ucrainei rachete Taurus, pe care Kiev le-a solicitat pentru prima dată în mai 2023. Presiunea pentru a furniza rachetele a crescut în ultimele luni, inclusiv în cadrul propriului său partid.

Scholz a declarat sâmbătă că scurgerea aparentă este o "chestiune foarte gravă" și că autoritățile o investighează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel