O coțofană a atacat într-un parc din Australia o mămică și pe bebelușul ei.
O familie din Australia este în doliu după un incident fără noimă. Bebelușul lor de 5 luni a murit după ce a fost atacat de o coțofană. Mama a încercat, în zadar, să apere copilul, scrie CNN.
Mia, bebelușul care a murit, se afla în brațele mamei sale când o coțofană le-a atacat în parcul Brisbane's Glindemann. Din această cauză, mama fetiței s-a împiedicat și a căzut, rănile suferite de copil în urma căderii fiind incompatibile cu viața, a transmis Serviciul de Ambulanță Queensland.
„Părinții și trecătorii din zonă au făcut o treabă bună, au acționat imediat și i-au oferit mai multe șanse de supraviețuire copilului. Chiar și în calitate de paramedici, acest eveniment este unul dintre cele mai rare și tragice la care am participat”, a spus paramedicul Tom Holland.
Rudele și apropiații au creat o campanie de crowdfunding care să vină în ajutorul familiei și să îi sprijine cu cheltuielile de înmormântare.
„Astăzi, în parcul Glendemann , un eveniment tragic și subit a avut loc, în care Mia, în vârstă de numai 5 luni, și-a deschis micile aripi de îngeraș și a părăsit această lume. Nu există cuvinte care să poată descrie durerea prin care trec părinții Jacob și Simone”, este scris pe pagina pe care se face strângerea de fonduri.
Primarul din Brisbane, Lordul Adrian Schrinner, a postat pe contul său de social media o postare care spune că orașul este „profund șocat” de moartea bebelușului. „Să ne reunim în calitate de comunitate și să le arătăm lui Jacob și Simone că suntem aproape de ei”.
Coțofenele sunt cunoscute pentru modul agresiv în care își apără cuiburile, în special în timpul sezonului de împerechere, care ține între lunile iulie - decembrie în Brisbane. Aceste păsări au o reputație de temut în Australia învățând un comportament extrem de agresiv, zburătoarele în culori alb și negru și cu un cioc ascuțit crescând până la o lungime de 40 de centimetri. Pentru protecția cetățenilor, există un program care ține contul atacurilor coțofenelor, numit Magpie Alert. În 2020 au avut loc 1,231 de atacuri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News