Social-democrații, rafală de înțepături către PNL, în Congres: ”Niște viespi care-și fac cuibul în casele altora”. Prima replică a liberalilor: Te-au păcălit ai tăi, Marcele / update

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Social democrații au aruncat cu cuvinte dure în atacurile asupra liberalilor, partenerii de guvernare.

UPDATE: Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a reacționat dur la atacurile venite din partea social-democraților în discursurile susținute la Congresul PSD, de sâmbătă, și a atras atenția cu privire la ceea ce se ascunde în spatele acestora.

”Să-ți începi campania electorală fix cu atacuri la PNL, la partenerul de guvernare, ca și cum asta e problema centrală a României - dă dovadă de slăbiciune și aș zice de lipsă de imaginație. Și probabil e și multă frică, pentru că pesediștii știu bine că PNL va uni dreapta în jurul lui și va câștiga în turul 2.

Este cam prea mult vitriol și aroganță în atacurile PSD. Dau iar senzația că vor să-și facă de cap singuri în România, iar asta i-a costat și îi va costa din nou.

Văd că au aceeași tendință să repete șabloane din trecutul lor pe care nu reușesc să le repare. Atacurile, nervozitatea în fața frustrării și agresivitatea sunt comportamente deprinse din relațiile si experiențele din trecut pe care n-au reușit să le depășească.

Să știți că românii, dincolo de aceste vorbe, văd același PSD care nu s-a reformat sau nu vrea să se reformeze. Nu e un sfat, dar pe cei de la PSD, care conduc guvernarea, ar trebui să îi preocupe ce se întâmplă prin țară și să nu le mai pară atât de sofisticate niște politici economice elementare”, a scris Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, pe Facebook.

De asemenea, liberalul a ținut să sublinieze că liderul social-democrat, candidatul PSD la Cotroceni, are în acest moment ”prea multe crize pe cap”, dar și că aceste atacuri la adresa PNL ar fi menite să mute atenția românilor de la adevăratele probleme.

”Premierul Ciolacu are prea multe crize pe cap, în spitale sau în sistemul de pensii - unde chiar miniștrii săi, ai PSD, au de dat răspunsuri - ca să mai creeze și genul acesta de scandaluri politice. Și să nu creadă cineva din PSD că, atacând PNL, o să uite oamenii de probleme.

În final, îmi exprim și mirarea. Mă așteptam ca PSD să atace radicalismul, extremele și excesele de tipul AUR, să arate că are niște linii roșii pe care nu le va trece niciodată - dar n-a vorbit despre ele nici un lider PSD, nici măcar premierul Ciolacu. E curios, surprinzător și chiar mă pune pe gânduri ... dacă acolo nu este vorba de o susținere reciprocă invizibilă”, a mai scris Ionuț Stroe.

UPDATE: Deputatul liberal Florin Roman a reacționat la atacurile lansate de liderii PSD la adresa PNL-ului, în contextul în care cele două partide sunt încă parteneri de guvernare. Mai mult decât atât, Roman susține că ceea ce se întâmplă la Congresul PSD, unde Ciolacu este singurul candidat la președinția partidului, nu este decât finalul politic al acestuia. 

”A început sfârșitul politic a lui Marcel Ciolacu! Un congres, așa cum le place comuniștilor, cu un singur candidat, pentru ca ei întotdeauna au avut nevoie de un tătuc, fie că îl chema Nicolae Ceaușescu, fie că îl chema Ion Iliescu! Ziua de azi este doar despre cum va arăta PSD, după ce Ciolacu pierde tot.

O grămadă de fanfaroni ai adulației supreme s-au adunat să înjure pe toată lumea! Totul despre setea lor de putere, nimic despre oameni! Atacuri, jigniri, mizerii lansate de socialiștii de caviar, care își fac campanie cu avioane  private!

Cel mai mult am râs la atacurile lui Grindeanu, tătucul Ordonanței 13, singurul premier PSD demis de propriul partid, prin moțiune de cenzură. Vorbea de miere și de viespi.  Serios? Eu credeam ca de propriul lui portofel!

 Acest congres este doar despre ei, nimic bun pentru România! Este de datoria fiecărui om de dreapta din această țară să ne opunem unui partid, avid de putere. Au reușit performanța să ne ducă pe locul 1 în Europa la inflație, fac praf finanțele României, au încercat să naționalizeze Pilonul 2 de pensii, să mărească taxe și impozite, dividente, TVA, pentru a distruge mediul privat și pentru a duce banii în ajutoare sociale! PSD este soluția toxică pentru România!

 Nimic despre AUR, semn ca blatul cu extremiștii este la vedere. 50 de voturi pe secție de votare, pentru Simion de la primarii PSD este doar o simulare? Doar PNL poate bate PSD! Și o vom face”, a scris Florin Roman pe pagina sa de Facebook.

În ceea ce îl privește pe Ciolacu, liberalul susține că ”întreaga sa viață e o impostură crasă! Un asemenea om nu va fi niciodată un președinte al României! Te-au păcălit ai tăi, Marcele! Vorba cântecului: Unde mergi tu mielule/ La tăiere, domnule!”, a mai spus Florin Roman.

Știrea inițială

Social democrații prezenți la Congresul PSD, au lansat mai multe atacuri la adresa partenerilor de coaliției, cei din Partidul Național Liberal, principalul adversar în următoarele alegeri, importante pentru viitorul României.

Astfel, Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților susține că nu doar sunt diferiți decât adversarii, dar sunt și mai buni decât aceștia, fără să ezite să îl numească pe Rareș Bogdan ”balerin”.

”Suntem diferiți de adversarii noștri, suntem mai buni decât ei. Vă rog doar să vă uitați la balerinul politicii românești, pentru că ori de câte ori se întâmplă ceva bun în țara aceasta, ori de câte ori se inaugurează vreun tronson de autostradă, ori de câte ori ceva bun se întâmplă, acesta face spume.

Este extrem de supărat. Fiecare grimasă a feței lui transmite ciudă, atunci când se întâmplă ceva bun. Și vedem în aceste zile cu pensiile, cât de supărat este că se măresc pensiile, el și colegii lui.

Da, mă refer la balerinul Rareș (n.r. Rareș Bogdan, vicepreședintele PNL), dacă nu vă era foarte clar despre cine este vorba.

Apropo de pensii, până acum două-trei zile, partenerii noștri parcă mai voiau să bage patru milioane de euro în noi panouri de promovare, pe care să scrie că ei au mărit pensiile. Asta e și glumă... de parcă au mărit ei vreodată vreo pensie în țara asta”, a spus Simonis.

Inquam Photos / Octav Ganea

La rândul său, Sorin Grindeanu, propunerea pentru un nou mandat de prim-vicepreședinte al PSD, i-a atacat pe liberali.

Să aducem pe pământ armatele de ostași galbeni. Se pretind un fel de roi de albine, care dau miere, dar de fapt nu fac decât să stea cu mâinile în buzunarele altora.

Cel mai bine se pricep să fure munca altora. Sunt de fapt niște viespi care-și fac cuibul în casele altora. Așa ziși ostași care vor să ne facă să credem că sunt providențiali, apostolici și scriitori de succes. În realitate, sunt niște impostori, specialiști în politici parazitare.

Ca orice parazit, încearcă să-și ucidă gazda care i-a ținut în viață. Ei vor să găsească prin tumbe politice un alt organism pe care să îl paraziteze. Le transmit că disperarea de a supraviețui că saltul lor poate fi și în gol”, a spus Grindeanu cu referire la PNL.

Tudose: Sunt foarte buni, jos pălăria, dar nu pentru România

Europarlamentarul Mihai Tudose a adus în discuție un subiect fierbinte al momentului, legat de pensiile românilor, și a ținut să sublinieze ”cât de  elegant și de eficient” a rezolvat ”un prim-ministru PNL” problema pensiilor. ”Într-o zi a ieșit la televizor și a spus: Știu că legea mă obligă să măresc pensiile, dar nu o să o fac. Și nu mai ai problemele astea cu taloane, că vine, că nu vine. A închis-o în cinci minute. Sunt foarte buni, jos pălăria, dar nu pentru România.

În schimb sunt foarte buni pe comunicare, aici recunosc, nici măcar nu glumesc. Tot ce au făcut ei este ideal, ceea ce facem noi nu este bine. Săptămâna trecută am aflat că trebuie să câștige ei, fiindcă trebuie să plece PSD-ul de la guvernare, care cheltuie banii poporului.

Da, 8% pentru investiții. Nu a mai fost niciodată, ei nu înțeleg chestia asta.  Sunt foarte buni pe comunicare, acuzând Guvernul Ciolacu, guvernul PSD, acuzând PSD-ul că are deficitul mare. Nu am văzut pe niciunul dintre ei să spună câți din banii aceștia, din deficit, reprezintă dobânzile la sutele de miliarde împrumutate de ei”, a afirmat Mihai Tudose.

Olguța Vasilescu, venită la Congres de la ”240 de ciuci” distanță

Primarul ales al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a venit cu ironii la Congres, susținând că distanța dintre orașul pe care îl conduce și Capitală este de ”240 de ciuci”, referitor la panourile de promovare a cărții lui Nicolae Ciucă, panouri care au împânzit drumurile patriei.

”Venirăm și noi de la Craiova,  de la 240 de ciuci distanță, că așa se spune acum de când ostașul s-a apucat să borneze toate autostrăzile și să scrie best-seller-uri, bine, nu chiar el, consilierii lui. M-au și întrebat colegii dacă am adus cartea lui Ciucă al nostru, pentru că este chiar al nostru, el este din județul Dolj, și le-am spus că nu a apărut nici la noi, deocamdată, dar am înțeles că se toarnă filmul la Hollywood și că Bruce Willis care joacă rolul ostașului are ceva probleme, dar își revine, stați liniștiți că o să vedeți filmul cât de curând”, a susținut Lia Olguța Vasilescu în discursul său. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel